Pages

Herrrrrkkuja!

lauantai 10. elokuuta 2013

Kyläilemme Pikkusankarin kanssa melko paljon. Ja tietenkin otamme Pikkusankarin mukaan niihin juhliin, joihin myös hänet on kutsuttu. Pikkuhiljaa, kun Pikkusankarin kaveripiirikin kasvaa, alkaa myös kaverisynttärikutsuja tippumaan tiheämpään tahtiin. Yhä useammin kylään ja juhliin mentäessä Pikkusankarille sopivia reseptejä kysellään, mikä on aivan ihana ajatus ystäviltä ja sukulaisilta - vaikka todellakin olisimme valmiita viemään omat kahvipöytätarjottavat mukanamme allergikollemme!

Pikkusankarilla siirtymä ainaisesta kanabataaattisoseesta soseista kiinteiksi ruuiksi oli kivikkoinen ja vaikea. Myös tiettyjen, Pikkusankarille sopivien mutta inhotusta aiheuttavien, ruoka-aineiden saaminen viikottaiseen ruokailuun on ollut melko hankalaa. Pikkuhiljaa olemme laajentaneet Pikkusankarin ruokalajeja - näillä näkymin oikein hyvin saavutuksin!

Muun muassa tällaisia herkkuja on viimeisen puolen vuoden aikana syöty kotona ja Mummolassa Pikkusankarin oiiiiikein hyvällä ruokahalulla:

Lado vuokaan kerroksittain bataattisuikaleita, kypsennettyä jauhelihaa ja laktoositonta juustoraastetta. Mausteiksi suolaa, mustapippuria ja vaikka sopivaa yrttimaustetta. Lorauta joukkoon laktoositonta kermaa ja ripottele pinnalle laktoositonta juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti.

Mummon bataatti-jauhelihalaatikko

tattarisämpylät

Turvota psyllium ½l vedessä. Heitä sekaan suolaa, laktoositonta voita ja tattarijauhoja, joiden sekaan on sekoitettu puolikas kuivahiivapussi - kaikkia sämpylätaikinan koostumukseen sopiva määrä. Sekaan voi raastaa kesäkurpitsaa. Nosta kökkäreitä pellille ja muotoile märin käsin. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.

Mummon pitsat

Pohjaan 1-2dl laktoositonta rahkaa tai kermaviiliä, johon turvotettu 1tl psylliumia, n. 2dl jauhoja (esimerkiksi tattaria ja riisiä), ½dl sulaa laktoositonta voita. Täytteenä jauhelihaa, sieniä ja laktoositonta juustoraastetta. Mausteina suola ja mustapippuri. Paista 200 asteessa 7-8 minuuttia.

hirvipyörykät

Sekoita keskenään turvotettu laktoositon kermaviili - laktoositon maito - psyllium -seos, jauhettua hirven lihaa, tattarijauhoja, suolaa, mustapippuria ja basilikaa - sen verran jokaista, että taikinasta on helppo pyöritellä pyöryköitä. Paista noin 200 asteessa lihan kypsymiseen asti.

Mummon mustikkapiirakka

Vatkaa sähkövatkaimella 100g laktoositonta voita ja 1dl sokeria. Lisää joukkoon seuraavassa järjestyksessä ½tl psylliumia, ½dl laktoositonta maitoa tai kermaa sekä n. 3dl jauhoja (esimerkiksi riisiä, maissia ja tattaria). Ripottele päälle paljon mustikoita! Jos mustikat ovat vetisiä, niiden sekaan voi sekoittaa hieman tattarihiutaleita. Paista 180 asteessa 15 minuuttia.



Sekoita sähkövatkaimella 100g laktoositonta voita ja ½dl sokeria. Lisää ½tl psylliumia, 1 soseutettu banaani, 1dl laktoositonta rahkaa ja n. 2dl jauhoja (esimerkiksi riisiä ja maissia). Nosta lusikalla pellille ja taputtele tasaiseksi. Paista 180-200 asteessa 8-10 minuuttia.

tattarikeksit

Sekoita keskenään seuraavassa järjestyksessä 2dl tattarihiutaleita, 2dl tattarijauhoja, 1½-2dl sokeria, 1dl laktoositonta kermaa, jossa turvotettu 1tl psylliumia, 150g sulaa laktoositonta voita. Paista 200 asteessa 5-10 minuuttia.

Anna eläimille myös!

10 kommenttia :

  1. Niin herkullista, että melkein tekis itsekin mieli alkaa kokeilemaan allergiaperheen reseptejä! Nam! Ps. Tässä uutta postaustasi odotellessa ;D <3 -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-) Joo, eipä nämä ainakaan huonoja vaihtoehtoja ole perusruokavaliota noudattavillekaan - kun reseptien sokerinkin arjessa korvaan usein stevialla! Uusi postaus saapunee, kun tiedän, miten tämän onnellisuuden saisi ilmaistua tekstimuodossa ;-)

      Poista
  2. Syntyikö vauva? Onnea, onnea! Päivitystä odotellen!

    VastaaPoista
  3. Lämpimät onnittelut! Tuliko tyttö vai poika?

    VastaaPoista
  4. Oi ihan hurjasti ONNEA koko perheelle <3 <3

    VastaaPoista

Theme by: Pish and Posh Designs