Pages

Sormet gluteenittomiin joulutaikinoihin!

lauantai 21. joulukuuta 2013

Vielä kerkiää leipoa joulupöytiin. Meillä jouluvalmistelu on melko rentoa ja leppoisaa touhua. Jostain tietty voisi kohta aloittaa. Kai? Tässä jotain, mistä voisi aloittaa, jos aikoo leipoa gluteenitonta (kananmunatonta) herkkua. Valitettavasti itselleni en pysty ottamaan kiitosta näiden reseptien kehittelystä, mutta niiden laajasta maisteluarvioinnista kyllä. Että kiitos vain Mummo, taas kerran!

Persikkapiirakka

1,5dl tattarijauhoja

1,5dl maissijauhoja

1,5dl sokeria

noin 1 tl psylliumia

2dl laktoositonta kerma-maitoseosta

1dl laktoositonta voisulaa


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kevyesti joukkoon muut ainekset. Älä vatkaa. Asettele päälle persikkalohkot. Paista 180-200 asteessa 15-20 minuuttia.


Tontut kävivät jo maistelemassa. Hymyhän siinä heille tuli.


Joulutortut

200g laktoositonta voita

250g laktoositonta rahkaa

noin 4dl tattari-riisijauhoja

vajaa teelusikallinen ksantaania


Vatkaa voi ja rahka. Lisää jauho-ksantaaniseos. Sekoita. Laita jääkaappiin kylmenemään tunneiksi tai vaikka yön ajaksi. Kauli ja täytä. Paista 220 asteessa noin 7 minuuttia.


Maustekakku

noin 4dl tattari-maissi-riisijauhoja

2 dl sokeria

2tl kanelia

2tl vaniliinisokeria

1tl kardemummaa

150g sulaa laktoositonta voita

2,5dl laktoositonta piimää

noin 2-3dl pilkottuja luumuja ja rusinoita

1tl ksantaania

½tl soodaa



Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet. Sekoita vain sen verran että aineet tasoittuvat. Kaada kakkuvuokaan ja paista 175 astetta noin 50 minuuttia.

Herkullista joulua kaikille huippulukijoille ja blogin kurkkaajille!

4 kommenttia :

  1. Maukkaan näköisiä leivonnaisia :)

    Oletko (tai onko mummo) koettanut kaulia tuota joulutorttutaikinaa kerroksittain? Resepti näyttäisi olevan niin lähellä tavallista voitaikinaa, että siihen luulisi kyllä saavan lehtevän rakenteen, jos haluaa (ja jaksaa nähdä vaivaa). Esimerkiksi kinuskikissalla on selkeä ohje kaulitsemiseen: http://www.kinuskikissa.fi/voitaikina/

    Oikein hyvää joulua koko teidän porukalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuota taikinaa Mummo ei ole koettanut kaulia kerroksittain, mutta kertoi, että jos aikaa ja innostusta on, niin tuollakin taikinalla onnistuu kerrostaminen! Tämä kyseinen taikina oli tosiaan pikataikina :-)

      Teille myös rauhallista joulua!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Jep, makukin on kohdillaan :-) Mutta voooou, kun kävin kurkkimassa sun blogin puolelle!! Ihan mielettömiä kuvia ja tunnelmia! Ja niin supersöpöt kuvauskohteet. Ihastuin :-D

      Poista

Theme by: Pish and Posh Designs