Pages

Fudgea entiselle fudgeaddiktille

lauantai 6. syyskuuta 2014

Tunnustan - olen aikoinani ollut pahastikin addiktoitunut karkkeihin; kahminut viikottain maanantaipussin, tiistaipussin, keskiviikkopussin, torstaipussin... silmät loistaen puoli kiloa sokerihuurrutettua kultaa sateenkaaren värisistä kilometrien pituisista laareista. Mutta minulle ei ole kelvanneet mitkä tahansa namit; olen ollut hyvin tarkka karkkien tuoreudesta, koostumuksesta ja makuvivahteista. Yksi minun lemppareistani oli fudge! Nyt, imetysdieettipakon edessä kehittelin ihan itse korvaavan fudgen makuhermoilleni - ja kyllä saan rehellisesti sanottuna miettiä, haluanko Makuunin muovirasioita mennä availemaan enää, vaikka se sitten joskus imetyksen päätyttyä onkin sallittua!

Niiiiiin nam minun makuuni!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan: sekoita desi sulatettua kookosöljyä ja desi lucuma-jauhetta toisiinsa ja kaada muotteihin. Pakasta tai jääkaapita. Kun fudget ovat kiinteitä, ne ovat valmiita. Ne ovat parhaita hetken huoneenlämmössä levänneinä (ennen kuin ne alkavat sulamaan). Lisää makuvivahteita saa laittamalla sekaan kuivattuja marjoja, lakritsinjuurijauhetta, carob-jauhetta tms.

Tarjoilin näitä muun muassa Pikkusankarin ja Minimullistajan synttäreillä - juhlavieraista he, jotka fudgeista yleensä tykkäävät, tykkäsivät myös näistä, joten aivan pimahtanut minä en ole :-)

5 kommenttia :

 1. Heti kun löydän mun lucumapussin jostain, niin kokeilen tätä! Taidankin mennä heti siivoamaan kuiva-ainekaappia!!!!!!!! Joo!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mene ehdottomasti! Ei ole ainakaan aikaavievä herkku. Kantsii ehkä aloittaa puolella määrällä kokeilu - koska jos meinaan tykkäät, niin maha saattaa mennä sekaisin tuosta desistä kookosöljyä saman päivän aikana nautittuna :-DD

   Poista
 2. Lucuma löytyi ja seos on jääkaapissa jähmettymässä. Onneksi on monta herkuttelijaa paikalla, niin saadaan koko satsi varmasti menemään ilman vatsanpuruja :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Theme by: Pish and Posh Designs