Pages

Vieraskynä: Se aika vuodesta

perjantai 5. kesäkuuta 2015

Instagramissa vähän jo kiusasinkin seuraajiani kyselemällä, mitä ihmettä meidän ruokapöydän ääressä tapahtui eräänä iltana. Supermiehenihän siinä superjuttuja duunaili. Nyt hän kertoo näistä jutuista lisää tässä blogini ensimmäisessä vieraskynässä. Kirjoitus ei päädy blogiin sen takia, että olisimme hei meillä valvotaan -teemaan liittyen yökahteen asti valvoneet valmistaessamme kitkeriä taikalitkujamme, vaan ihan vain sen takia, että kokonaisvaltaiset ruoka- ja terveysjutut kuuluvat yhä kiinteämmin blogini intresseihin. Olemmehan me joutuneet lastemme allergioiden takia perehtymään todella laajasti kaikkeen, mikä liittyy ravitsemukseen.

Nyt on se aika vuodesta, kun luonto on herännyt henkiin ja erilaiset siitepölyt vallanneet ilmatilan. Toisille tämä tietenkin tarkoittaa turvonneita nenäonteloita, vetisiä silmiä ja kutinaa. Mutta toiset, tai no, ainakin jotkut, ottavat tästä kaudesta kaiken irti hieman toisella tavalla.

Laita siis lierihattu päähän, pakkaa Kånkeniin iso minigrippi tai paperipussi ja lähde metsään. Etsi sieltä sopivan korkuinen mänty, jonka oksiin pääset käsiksi ja poimi siitepölykukinnot talteen. Nyt alkaa tosin olla jo kiire, koska männyn siitepölykausi on juuri loppumaisillaan. Mutta kerkiät vielä!Mutta miksi ihmeessä? Männyn siitepöly on todellista (kotimaista) superfoodia! Se sisältää melkoisen cocktailin ravinteita kuten esim. A-, B1-, B2-, B3-, B6-, D-, ja E-vitamiinia sekä beta-karoteenia, ja foolihappoa, kalsiumia, kuparia, rautaa, mangaania, magnesiumia, fosforia, kaliumia, seleeniä, silikonia, natriumia ja sinkkiä. Melkein kolmannes siitepölyn painosta on proteiinia, sisältäen yli 20 aminohappoa ja kaikki 8 välttämätöntä aminohappoa. Lisäksi siinä on Alfa-linoleenihappoa, androtestosteronia, antioksidantteja, DHEA, kuituja, flavonoideja, ligniiniä, eläviä coentsyymejä, MSM:ää, monosakkarideja, nukleiinihappoa, oleiinihappoa, polysakkarideja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja.

Oletan, että tässä vaihessa kävit jo juosten keräämässä pussin täyteen - siispä on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen: ravinteet pitää saada muutettua mahdollisimman bioaktiiviseen muotoon.

Suuntaa seuraavaksi kohti lähihypermarkettiasi ja siellä valtion juomakauppaan. Etsi käsiisi luomulaatuinen vodka, mieluiten 40% alkoholia sisältävä. Lisäksi tarvitset suljettavan lasipullon tai -astian, mielellään tummaa lasia, sekä muutamia pipettikärjellisiä pikkupulloja. Tärkeää on, että et käytä Tupperwarea näihin hommiin, vaan pitäydyt lasissa.Vaihe kolmosessa valmistetaan varsinainen tuote. Siivoa männyn siitepölykukinnoista ylimääräiset matkustajat pois ja mittaa suunnilleen 1:1 siitepölyä ja vodkaa. Kaada ne lasipulloon, sulje korkki tiiviisti ja ravista. Anna siitepölyn muhia 2-3 viikkoa pullossa, mielellään vaikka pimeässä kaapissa. Ravistele pulloa päivittäin. 


Alkoholi imee siitepölystä ravinteet itseensä. Parin viikon päästä voit siivilöidä siitepölyt pois ja pullottaa tinktuuran kätevämpiin annoskokoihin.

Aloita käyttö maltilla!

Ota pipettiin tinktuuraa ja kaada aluksi esim. 10 tippaa suuhusi. Pidä tipat suussa 1-2 minuutia kielen alla, jonka jälkeen voit nielaista litkun. Suussa pitämisellä maksimoit ravinteiden imeytymisen, sillä ravinteet imeytyvät suun limakalvoilta suoraan verenkiertoon.

Koska kyseessä on todella voimakas aine, on sen käyttöä syytä jaksottaa. Yksi tapa on käyttää männyn siitepölyä 3 viikkoa, jonka jälkeen pitää viikon tauon. Näin elimistö ei totu liikaa siitepölyn vaikuttaviin aineisiin ja aineen teho ei kärsi.

Siitepölyistä voi siis olla jotain hyötyäkin. Hahaha.

2 kommenttia :

Theme by: Pish and Posh Designs