Pages

Sata syytä hankkia tämä kirja (plus kirja-arvonta!)

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Imetysdieetti? Keliakia? Gluteeniyliherkkyys? Maidoton ruokavalio? Halu tehdä terveellistä ruokaa? Kiinnostus valtavirrasta poikkeavaan ruokavalioon? Kokkausvastuu sukujuhliin, joihin tulee "ne vaikeasti syövät tyypit"? Vertaistuen tarve? Ja kaikki muutkin syyt hankkia kirja "Meidän perheen parhaaksi". Mikä kirja se siis on?

Kuulin kirjasta ensimmäisen kerran noin vuosi sitten, kun sain pyynnön kirjoittaa kyseiseen kirjaan oman tarinani imetysdieetistäni. Innostuin kirjan ideasta välittömästi! Tämmöistä ei olekaan Suomessa (ja kirjoittajien mukaan todennäköisesti edes maailmalla) ennen julkaistu! Kirja sisältää faktaa (myös lääkärin kirjoittamana) allergioista, vauva- ja taaperoajan ruokavaliosta, imetysdieeteistä sekä ruoka-aineista. Kirjassa on myös vertaistukitarinoita imetysdieettaavista perheistä. Tämän lisäksi, ja siis pääosassa, kirja sisältää paljon todella herkullisia ruokaohjeita (niitä on lähes sata!). Kaikki ruokaohjeet ovat lehmänmaidottomia, kananmunattomia, gluteenittomia (myös kaurattomia), perunattomia, soijattomia sekä naudanlihattomia ja sokerittomia. Poisjätetyt ruuat on valittu niin, että ne sisältävät helpoimmin allergisoivat ruoka-aineet (ja tietenkin sokerin kohdalla ollaan ajateltu terveysnäkökulmaa).Rehellisesti sanottuna: kirja on ihana! Se on kannustava, visuaalisesti erittäin kaunis, helppolukuinen ja reseptit ovat sellaisia, etteivät ne vaadi viiden tunnin keittiökikkailuja onnistuakseen. Pääasiassa kirja on siis tehty helpottamaan imetysdieettaajien arkea, mutta se ehdottomasti sopii kaikille muillekin. Kukaan, ei kukaan tarvitse oikeasti ruokavalioonsa näitä ohjeista poisjätettyjä ruoka-aineita. Ilman niitäkin saa valmistettua perin hyvää, kaunista, terveellistä ja inspiroivaa ruokaa! Jos keittiöhommista on yhtään tietoa, niin montaa ohjetta pystyy tosi helposti varioimaan ja joukossa on monipuolisesti kaikenlaisia ruokia - myös vegaaniruokia ja raakaruokia! 

Reseptejä en vielä testannut keittössäni suoraan kirjasta lukien, mutta kun tsekkasin jokaikisen reseptin läpi, voin antaa makutakuun, sillä huomasin, että ihanan reseptien kehittäjän Tuulian kanssa olemme melko samoilla linjoilla ruokien suhteen; sen verran (melkein tismalleen, hehe) samanlaista ruokaa on päätynyt myös minun keittiössäni lautaselleni kuin mitä kirjassa esitellään. :-) Nyt minulla on ilo hemmotella teitä ja arpoa teille blogini virallisille lukijoille yksi kirja! Jos siis olet klikannut itsesi blogini lukijaksi (tuosta oikeasta reunasta) ja haluaisit voittaa tämän kirjan itsellesi, niin heitä kommentti tämän postauksen alle! Kirjan arvo on 34e. Arvonta-aikaa on viikko, 24.7 klo 24 asti. Otan voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti, joten jätähän sähköpostiosoite kommenttikenttään myös. 
Onnea arvontaan! 

p.s. Jos arpa ei suosi, niin kirjan voit ostaa Atenan verkkokaupasta. Ja jos et jaksa odotella kirjan saapumista, kannattaa kurkata Tuulian mahtava Wellberries-blogi, se on täynnä kaikkea ihanaa syötävää!

32 kommenttia :

 1. Osallistun ilolla arvontaan! Ihanaa sunnuntaita koko perheelle!

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa maisu1990@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mukana arvonnassa! Meillä on onneksi enää vain maitoallergia. Mukavaa sunnuntai-iltaa :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 4. Mukana ollaan! hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana arvonnassa.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 6. Oi toi sopis just meidän neidin allergioihin! sangynalla@gmail.com

  VastaaPoista
 7. anniina.lux@gmail.com
  Osalistuisin arvontaan. Minulla on ulkomailla asuva ystävä joka on pahasti allerginen viljoille ja kanamunille sekä pääsääntöisesti kasvisruokailee ja pähkäilee usein mitä tehdä. Toivottavasti onni suosisi häntä!
  Kiitos! A.

  VastaaPoista
 8. Tämä kirja kuulostaa täydelliseltä pakkaukselta, olisi tarpeen tähän allergiaperheeseen, jossa vältellään mm. liikaa sokeria ja suositaan mahdollisimman puhdasta ruokaa. Olisi myös mahtava yllätys ja piristys pikkulapsiarkeen tälle äidille, joka rakastaa leipomista, muttei halua sairastuttaa itseään ja läheisiään meille sopimattomilla ruoka-aineilla. Siispä arvonnassa mukana ehdottomasti. :) noora.torman@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Oi, kuulostaa hyvältä! Mukana😊 ilopiikki@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Kaiketonta ruokaa perheelle tekevänä osallistun arvontaan. Jospa löytyisi jotain uutta ruokaa meillekin :)

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa, että tämä blogi tuli vastaan ja kiva, kun heti pääsi osallistumaan näin mainioon arvontaan. Maistuis kyllä mullekin :) Jos sposti ei jostain syystä näy niin jonna.nurminen (a) gmail.com.

  VastaaPoista
 12. Ihan huippu kirja! Mukana arvonnassa! scs@netti.fi

  VastaaPoista
 13. Uutena lukijana mukana. jasminella82 @ gmail.com

  VastaaPoista
 14. Tälle olisi käyttöä, ruoka-aineallergia löytyy lapseltani, itseltäni ja yllättävän monelta ystävältäkin lapsineen. Olisi kiva saada vaihtelua ruokapöydän antimiin, joten mukaan arvontaan uutena lukijana :) riiti81(at)gmail.com

  VastaaPoista
 15. Gluteeniyliherkkänä, ja taitaa siellä olla paljon muutakin taustalla, osallistun ihan mielelläni arvontaan. haika@netti.fi

  VastaaPoista
 16. Mukana arvonnassa! annasofia.kettinen@gmail.com ☺

  VastaaPoista
 17. Mukana arvonnassa. Sposti on hollanti.tiina@gmail.com ��

  VastaaPoista
 18. Hei! Osallistuisin arvontaan, kirja kuulostaa herkulliselta ja saisi vähän ideoita leipomiseen :) ida273@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Mukana arvonnassa, lukijana bloggerin kautta :)

  jonnarawr@hotmail.fi


  VastaaPoista
 20. Arvonnassa mukana
  Nyqvist.sara@GMail.com

  VastaaPoista
 21. Uusi lukija.Tämä kirja kyllä ilmestyy omaan hyllyyn tavalla tai toisella :) Arvontaan mukaan sähköpostilla jjuttaniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Täältä myös mukaan arvontaan. Perheessä Keliakiaa ja lähisuvussa pähkinä-maito ja muna allergiaa..kirjastosta paljon tullut lainailtua erilaisia aiheeseen liittyviä kirjoja sekä netistä etsittyä ohjeita, kiva että ilmestyy tälläisiä kirjoja.
  annika.i@live.com

  VastaaPoista
 23. Mukana ihanan kirjan arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Mukana arvonnassa :) Ihana kirja!
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 25. mukana myös jos onni suosisi joskus anytime85@luukku.com

  VastaaPoista
 26. Ehdottomasti mukana arvonnassa! :) Välillä on sormi suussa kun miettii -ton tarjottavia, joten tästä saisi varmasti ihania vinkkejä sekä ideoita oman ruokarepertuaarin laajentamiseen.

  lastenhuoneenkapina@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Mukana. Tuollaista kirjaa olenkin itselleni etsiskellyt - moniallergikko. nallesuutari(at)nallesuutari.fi

  VastaaPoista
 28. mukana arvonnassa! norja83@suomi24.fi

  VastaaPoista

Theme by: Pish and Posh Designs