Pages

Olisiko täytekakun vuoro?

torstai 9. helmikuuta 2017

Viime viikolla kuivakakuteltiin, niin jospa nyt käsiteltäisiin aihe nimeltään täytekakku - yhdistettynä maidottomuuteen, gluteenittomuuten ja sokerittomuuteen. Me emme leivo usein täytekakkuja, mutta Mummo on konkari myös näissä hommissa! Muutama viikko sitten saimme maistella äitini takuutäytekakkureseptiä muunneltuna maidottomaksi ja gluteenittomaksi. Ja jos et siis tahdo käyttää perussokeria, niin korvaa se kookossokerilla tai erytritolilla. Jos tähtäät täyteen sokerittomuuteen, kannattaa kiinnittää myös huomiota siihen, että hilloihin ei ole lisätty puhdistettua sokeria.



Perustäytekakku (maidoton, gluteeniton, halutessasi sokeriton)

pohja

3 kananmunaa
1,5 dl (kookos)sokeria/erytritolia
½ dl riisijauhoja 
3 /4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varovasti vaahdon sekaan. Levitä kakkutaikina vuokaan ja paista noin puoli tuntia 180-200 asteessa. Halkaise jäähtynyt kakku ja täytä täytteellä sekä päällyksillä.


täyte

aprikoosihilloa
banaania
marjoja
1 tölkki kookoskermaa

Laita kookoskermatölkki jääkaappiin vuorokautta aikaisemmin jähmettymään. Jääkaapissa kerma tiivistyy tölkin pinnalle ja neste valuu pohjalle. Avaa tölkki varovasti ja lusikoi kiinteä kerma pinnalta kakun täytteeksi ja koristeeksi kakun sivuille.Varo, ettei pohjaneste sekoitu kermaan, muuten täytteestä tulee liian juoksevaa. (Hyödynnä pohjalle jäänyt vesi vaikka smoothiessa.) Lisää kerman kanssa täytteeksi muut aineet.


päällys

1,5dl kookoskermaa
1,5dl kookossokeria/fariinisokeria/erytritolia
(hedelmiä/marjoja ym. mielesi mukaan)

Keitä kookoskermaa ja sokeria/erytritolia hiljalleen kattilassa miedolla lämmöllä noin 10-15 min, kunnes seos sakenee. (Jos käytät kookossokeria tai erytritolia, ja haluat päällykseen lisää karamellimaisuutta, lisää kattilaan blenderissä jauhettuja taateleita - taateleiden blendaus onnistuu vesitilkan kera). Kaada seos kakun päälle jäähtyneenä. Jos haluat, koristele vielä muilla päällyksillä.


Onko muillakin tämä alkuviikko ollut jotenkin tahmeaa? Minulla on, ja se johtuu varmaan eniten siitä, että lasken jo niiiiin innoissani alati väheneviä työpäiviä (ja siihen hommaan tarvitaan vain kaksi kättä!). Työpäivät menevät siis jotakuinkin pelkässä selviytymistaistelussa. Harmittaa, sillä näistä työpäivistä en osaa juurikaan enää iloita. No, ehkäpä jonkinlainen taikinaterapia auttaisi, ja voisihan sitä tehdä kakkua vaikka torstaina - ei olisi yhtään hullumpi idea muuten!


Yhteistyössä Foodinin kanssa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Theme by: Pish and Posh Designs