Ristiäisten gluteenittomat ja maidottomat porkkanaleipäset

keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Huomenna koittaa se päivä, kun perheemme pienin saa nimen! Nimen etsinnän eteen emme tehneet tällä(kään) kertaa yhtään mitään, sillä se valikoitui kivasti siitä listasta, mikä tehtiin silloin seitsemän vuotta sitten, kun esikoista odotimme (siitä listasta nappasimme myös keskimmäisen nimen, hyvä lista, sanoisinko!). Ainoa, mikä nimessä vähän epäilyttää, on se, että voiko sen valinta olla oikeasti niin helppoa, heh. Mutta ristiäisiin ja niiden tarjoiluihin... Yksi ihana kummi tarjoutui tekemään raakakakkua, ja sen lisäksi siellä tarjoillaan ainakin näitä herkullisia porkkanaleipäsiä.


5dl vettä
1,5tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta
3-4dl porkkanaraastetta
8dl jauhoja (esimerkiksi sekoitus kaurajauhoja, riisijauhoja ja tattarijauhoja)

Sekoita kaikki aineet sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Nosta lusikalla taikina pellille ja tasoita leipäsiksi. Paista 230 asteessa 10-15 minuuttia.


Yhteistyössä Foodinin kanssa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Theme by: Pish and Posh Designs