Pages

Innovatiivisia puuroja, kohta myös sinun keittiössäsi?

lauantai 24. kesäkuuta 2017

Viimeksi, kun meidän puuron avekeista kirjoittelin, mainitsinkin, että seuraava puuropostaus sisältäisi kirja-arvostelun ihanasta Puuron uusi aika -herkkuteoksesta! Nyt on teos läpikatseltu, siihen tutustuttu ja siihen ihastuttu :-)


Kyseinen kirja on siis Tuulia Järvisen ja Tiina Strandbergin kokkaama, kirjoittama ja kuvaama. Kansien sisällä on yli 50 herkullista, terveellistä ja kaunista puuroreseptiä, eli siis varmastikin jokaiselle jotakin :-) Kaikki reseptit ovat vegaanisia ja valmistetaan ilman valkaistua sokeria ja gluteenia; ja kun ainesosaluetteloa ja veden kielelle tuovia kuvia katselee, tietää, että mauttomia nämä puurot eivät ole missään nimessä ruoka-ainerajoituksista huolimatta.

Se, miksi voin antaa tälle kirjalle herkullisuus-takuun, johtuu siitä, että meillä taitaa kirjan tekijöiden kanssa olla aika sama puuromaku...niin paljon samoja aineita puuroihimme nähtävästikin tungemme :-D Minä olen aina ollut se meidän perheen friikki, joka on tunkenut puuroonsa niin kesäkurpitsaa kuin punajuurtakin.. :-D Jotakin uutta kirjassa on silti minullekin, sillä meidän perheessä ei kovin olla vielä sytytty uunipuuroihin eikä suolaisiin puuroihin. Luulenpa, että pian niitä kokkaillaan meilläkin... ;-)


Kirja sisältää seitsemän eri osiota: lämpimät puurot, uunipuurot, suolaiset puurot, tuorepuurot, pikapuurot, left over sekä vanukkaat & jogurtit. Kirja tekee vaikutuksen sen rakenteen selkeydessä ja ohjeiden tarkkuudessa. Erityistä plussaa tulee left over-osuudesta: tämä osuus takaa sen, että mitään puuron jämää ei tarvitse heittää menemään, vaan osuudessa annetaan vinkit jämien hyödyntämiseen! Kirjan alussa on myös kiva pieni tiivis katsaus kirjassa käytettäviin viljoihin, siemeniin ja pähkinöihin sekä makeuttajiin ja mausteisiin. Kaikkinensa kirja tarjonnee uusia ideoita myös jo paljon erilaisia puuroja kokanneille! Vai miltä kuulostavat: salted-caramel & popcorn -puuro; lakritsipuuroa, sitruunakermaa ja lakupähkinöitä; mustikkapullapuuro; banoffee-puuro; punajuuripolenta cashewkastikkeella; avocadopuuro tomaattisalsalla; matcha-tuorepuuro ja laku-siemenrouhetta; suklaahalva; bircher-tuorepuuro; snickers-puuro; puurovohvelit ja punajuuri-kookoskerma; hedelmäpizza; mustikkapiirakkavanukas ja rawnolaa; pina colada -vanukas - aika mahtavan maukkailta kuulostavat, eikö?


Ja sitten se arvonta! Sain teille minun blogini lukijoille arvottavaksi yhden Puuron uusi aika -kirjan! Heitä kommenttikenttään jotakin oikein puuroista juttua! Kerro, mikä on sinun lempparipuuro? Mihin aikaan vuorokaudesta sinä syöt puurosi? Alkaako puuro maistua jo liian puurolta? Mitä et missään nimessä laittaisi puuroon? Kiinnostaako tämä puuro kirja, onko aika saada jo uusia virikkeitä puurorintamalle? Otitko käyttöön jotakin minun vinkeistäni viime puuropostauksestani? Kerro jotakin tällaista :-)
Arvonta-aikaa on viikko, 2.7. klo 0:00 asti. Ilmoitan voittajan täälä kommenttiboksissa ja olen häneen yhteydessä sähköpostilla, joten jätä toimiva sähköpostiosoite myös kommenttikenttään.


Onnea arvontaan!

44 kommenttia :

  1. Olen lämmennyt puuroille vasta aikuisena. Kiireessä syön sekä aamulla että lounaalla puuroa. Tuorepuuroja teen myös! Kirja olis kiva. jasmiina.karkio@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Meillä tykätään kaikki puurosta, mutta lempparina on ehdottomasti riisi- ja mannapuuro. Yleensä puuroa syödään jos syödään, aamupalaksi tai iltapalaksi, illaksi onkin kiva laittaa uunipuuroa kunhan vaan hoksaa ajoissa niin ehtii valmistua uunissa :) tää kirja olis kyllä jes, aina on kiva saada uusia vinkkejä ja netistä on niin paljon tylsempää etsiä ohjeita kuin omasta kauniista kirjasta 😊
    laaksolaurapauliina@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Kaurapuuro kuuluu meillä aamupalapöytään ja ruispuolukkapuuroa tehdään myös usein.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Aamuisin syödään vaihdellen kaurapuuroa, neljää viljaa ja mitä milloinkin. Hyvää alku päivälle! Herkuinta on kuitenkin riisipuuro, joka ei ole ollenkaan pelkkä jouluajan herkku meillä. Toinen herkku on ruispuolukkapuuro, mutta harvoin sitä tulee tehtyä. Nams!
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Pehmeä kaurapuuro kauramaitoon tehtynä on lemppariani. Nyt on vähän jäänyt puuron syönti aamuisin vähemmälle (tänään kyllä söin!), mutta voisi ottaa takaisin osaksi aamupalaa.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  6. Päivä lähtee parhaiten käyntiin puurolla..talvella suosin perinteistä puuroa lämpimänä, kesäisin smoothien muodossa :)
    ulla-79@jippii.fi

    VastaaPoista
  7. Kaurapuuro maistuu (ja vatsa kiittää), mutta vaihtelua kaivataan! Juuri googlailen tuorepuuroreseptejä että saisi niihinkin vähän uutta twistiä. Ehdottomasti mukana arvonnassa, siis!

    VastaaPoista
  8. Riisipuurosta tykkää lapset ja itse kaurapuurosta maitoon keitettynä..sekaan sitten jäisiä mustikoita!!
    sannaturpeinen5@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Olen syönyt nyt noin puoli vuotta aina aamuisin ja iltaisin puuroa lapsen aloittaessa puuron syömisen myös. Nyt alkaa sekä äidillä että tyttärellä hieman tökkiä. Mitä sitä keksisikään laittaa joukkoon. Tämä olisi siis aivan ihanan tarpeellinen kirja, sillä puurosta emme kuitenkaan luovu:)
    janette.mertanen@hotmail.com

    VastaaPoista
  10. Säännöllisesti olen syönyt muutaman vuoden joka aamu kaurapuuroa, eri lisukkein tietysti. Vaihtelu virkistäisi, vähän kaikkea on jo kokeiltu.
    mantalisti0@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Arjessa pidän eniten ruispuurosta ja neljän viljan puurosta, mutta aina välillä tulee keiteltyä manna- ja riisipuuroakin. Olen aikalailla puuroillut ihan perusversioilla, joten nimenomaan vaihtelua ja uusia ideoita kaipaisinkin. Ehdottomasti mukana arvonnassa siis! :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Vaihtelua tässä kaivattaisiinkin, jäänyr vähän vähemmälle puuronsyönti viimeaikoina. Tätä kirjaa hypistelinkin viimeksi kirjakaupassa vierailessa. Mukana siis :)
    bebene@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Vaihtelu kyllä virkistäisi. Yleensä syön kaurapuuroa aamuisin ja joskus päiväruoaksi teen riisi- tai mannapuuroa.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  14. Kaurapuuro mustikoilla tai tuorepuuro, jossa on kauramaitoa, kaurahiutaleita, marjoja ja jugurttia. Piristys olisi kiva! emilia_ho@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Kaurapuuroa syön joka ainoa aamu marjojen kanssa aamupalaksi.:)

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  16. Mukana ehdottomasti!
    Puuroa syödään meillä joka aamu, lapsi syö myös iltaisin. Pikkuhiljaa alkaa tuttu kaurapuuro tökkiä ja kovasti olisi uusille resepteille tarvetta ja avoin olen kokeilemaan kaikkia makuja :) viinikka.milla@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Kaurapuuro maistuu edelleenkin aamuisin. mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Vadelmakookostuorepuuro on ykkössuosikki! Haluaisin ehdottomasti lisää monipuolisuutta puuroresepteihini.

    niemineniitu@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Meillä syödään joka aamu kaurapuuroa voisilmän kanssa eikä olla kyllästytty. Puuron voimalla jaksaa hyvin iltapäivään asti. Makeista puuroista suosikkini on omenamannapuuro.
    klaara49(at)luukku.com

    VastaaPoista
  20. Minä tykkään eniten luomukaurapuurosta. Voin syödä sitä nälkääni mihin tahansa vuorokauden aikaan tahansa.Jos puuro voisilmän kanssa kyllästyttää tai tarvitsen extraenergiaa lisään puurooni mm. marjoja, banaania, omenakin käy.Myös raejuusto käy lisäproteiinin tuojana. Lakritsipuuro? Wau!Haluaisin ehdottomasti kokeilla.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  21. Tuorepuurot uusia suosikkeja jotka maistuu parhaalta aamuisin.

    Sara.rokman@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Joka aamu syön pikapuuropussin, helppoa ja nopeaa! :) Välilä sitten uunipuuroa tai jotain erikoisempaa.
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Spelttimannapuuro on meillä koko perheen suosikkipuuro. Toisinaan haudutellaan riisipuuroa. Teini tahtoisi kokeilla tuorepuuroja, joihin kirjasta saisi varmasti vinkkejä. :)
    piivoitto@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Hyvä kirja. Tykkään chiavanukkaista ja kvinoapuurosta.
    kluostarinen@yahoo.com

    VastaaPoista
  25. Tattaripuuro aamupalalla voisilmän kera, joskus glut. kaurapuuro. Myös tuorwpuuro: tattarihiutale, mustaherukka, jogurtti ja hivenen hunajaa. Myös glut. puolukkapuuro karkeasta riisijauhosta tuo vaihtelua. Gluteeniton puurojen vaihtelu on hivenen hakusessa, siksi kirjasta olisi suunnaton ilo ja hyöty. ritvaa.okkonen@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Meillä syödään joka päivä puuroa. Tällä hetkellä suurin herkku on kaurapuuro raparperi-mansikkakiisselillä. Myös tuorepuurot on in. Mutta nyt olisi tarvetta vaihtelulle, varsinkin kun vispipuuroista on jouduttu luopumaan vehnäallergian vuoksi. masamutsi@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Leivinuunissa haudutettu riisi- tai tattaripuuro olis parasta. Ei puutu kun se leivinuuni. Sähköuunissa ei vaan tuu samanlaista. Nykyään menee pääasiassa kaurapuuro aamulla. Joskus tattarivispipuuroa välipalana ja tietysti riisipuuroa jouluna. jenni.rytty@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Lähes joka aamu alkaa puurolla. Kieltämättä uudet reseptit innostaisivat, vaikka perustattaripuuro onkin hyvää.

    VastaaPoista
  29. Olen opetellut syömään alku-kaurapuuroja tänä vuonna. Tiedän, että se olisi terveellinen aamuapala, mutta jotenkin se kaurapuuro pitemmän päälle alkaa tympimään. Lapset tykkää riisi- ja mannapuurosta. Reseptikirja tulisi tarpeeseen :)

    VastaaPoista
  30. Syön puuroa vähän joka välissä. Aamulla maistuu ihana kaurapuuro banaanin ja pähkinöiden kanssa, välipalana tuorepuuro ja illalla riisipuuro marjakiisselin kanssa. Puuro on siis kovassa kulutuksessa, ja tästä kirjasta olen haaveillut jo pidempään!

    VastaaPoista
  31. Puuroa tulee syötyä niin aamu-kuin iltapalaksi. Nyt tuoreena keliaakikkona voisi olla paljon hyviä ohjeita. Tällä hetkellä tulee syötyä vain kaurapuuroa. Ennen oli suurintaherkkua ruispuuro.

    VastaaPoista
  32. Itse en ole koskaan niinkään tykännyt puurosta, vaikka haluaisin sitä oppiakkin syömään. Tuosta kirjasta voisi olla apua siihen, että itselleni sopiva puuro vihdoinkin löytyisi!

    janika.siren@hotmail.com

    VastaaPoista
  33. Isä opetti minut ja myöhemmin myös siskoni syömään puuroa. Lauantaisin äidin ollessa töissä me syötiin lounaaksi isän hauduttamaa kaurapuuroa. Tästä syntyi side kaurapuuroon jota syön yhä edelleen.
    Joskus se on vaan pikainen mikropuuro joka kulkee meillä nimellä kauralima mutta toisinaan viikonloppuna pitkään haudutettuna pääsen jo melkein yhä hyvään lopputulokseen kuin isäni.
    Usein aikaisessa aamuvuorossa töissä ollessa minulle on tullut tavaksi käydä viereisessä lounaskahvilassa syömässä aamupuuro. Puuro kuuluu siis jokaiseen päivääni.

    t. j_u_h_a@luukku.com

    VastaaPoista
  34. Tulee syötyä tosi vähän puuroa, vaikka se olisi hyvää. Puuroon sopii parhaiten voisilmä, mutta olisi kiva opetella laittamaan sekaan muutakin. Voisikin alkaa testailemaan avecceja sun puuropostauksen listasta :) talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  35. Ennen inhoamani kaurapuuro on nykyään päivittäin nauttimani aamupala. Koko kevään lisänä mustikat pakastimesta puuron alle ja päälle omatekoista omenahilloa. Nautitaan oikean täysmaidon kera. Nam! qazz2011@gmail.com

    VastaaPoista
  36. Oon tylsä, mut ei oo riisipuuron voittanutta ;) Kirjasta löytäisin varmaan sille haastajia. Mukana.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  37. Olen oppinut puuronsyöjäksi vasta vauvan saatuani, ja omat kaurapuurolisäkkeeni nyt, kun maito tuntuu aiheuttavan pikkuneidissä imetyksen kautta refluksia ja allergisia oireita, ovat tutun ja turvallisen raejuuston sijaan banaani, punaiset linssit ja raakakaakao. Ihan superhyvää! Linsseillä saa kivaa proteiinilisää aamuksi ja maku on mieto, sopii hyvin puuroon! Kirjasta saisi tosi kivoja ideoita maidottomalle imetysdieetille! sonja.auvinen@pp.inet.fi

    VastaaPoista
  38. Peruskaurapuuro marjojen kera maistuu aamiaisella vuodesta toiseen. Välillä on kuitenkin mukava saada vaihtelua. Tuosta kirjasta voisi saada ideoita vaihtoehtoihin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähköpostiosoite unohtui: minnakuntola@gmail.com

      Poista
  39. Mannapuuro on ja pysyy suosikkina :D josko tästä kirjasta löytyisi haastaja.
    sari.lamminpaa (a) gmail.com

    VastaaPoista
  40. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  41. Meillä syödään paljon kaurapuuroa, riisipuuroa ja mannapuuroa. Raakaversioissa chia puuroa, jossa laktoositon maitojuoma, marjoja, hunajaa, hiukan vaniljaa ja liotus yön yli + soseutus. fredonmami@hotmail.com

    VastaaPoista
  42. Tämän tarkoituksena on tiedottaa suurelle yleisölle, että Daniel John, yksityinen lainanantaja on avannut taloudellisen mahdollisuuden kaikille, jotka tarvitsevat taloudellista apua. Annamme lainaksi 2 prosentin korkoa yksityisille, yrityksille ja yrityksille selkeillä ja ymmärrettävällä ehdolla. ota meihin yhteyttä sähköpostilla, jotta voimme antaa lainaehdotamme osoitteessa danieljohnhome@gmail.com

    VastaaPoista

Theme by: Pish and Posh Designs