Kolme maukasta seuralaista syyskeitoille ja syysretkille

tiistai 26. syyskuuta 2017

Syksy - tuo leipästen ja sen kaltaisten kulta-aikaa. Nyt olisikin vuorossa kolme erilaista herkkureseptiä:  kukkakaalileipä, kaurarieska sekä kikhernepallerot. Kaikki ohjeet ovat gluteenittomia sekä kananmunattomia.




Kukkakaalileipä (pellillinen)

1kg kukkakaalia
100g vuohenjuustoraastetta
kourallinen tuoretta oreganoa
ripaus valkosipulijauhetta
hyppysellinen suolaa
gheetä voiteluun

Höyrytä kukkakaalit pehmeäksi. Soseuta ne ja lisää loput ainekset sekaan. Voitele leivinpaperi gheellä. Levitä seos pelille. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.




Kaurarieska (pellillinen)

5dl kaurahiutaleita
5dl kermaviiliä
50g gheetä
½tl ruokasoodaa
hyppysellinen suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna seoksen turvota ainakin 30 minuuttia. Levitä seos gheellä voidellulle leivinpaperille ja paista 250 asteessa 15 minuuttia.




Kikhernepallerot (noin 20kpl)

150g kanttarelleja
1 keltasipuli
1dl kermaa
100g vuohenjuustoa
hyppysellinen suolaa
gheetä paistamiseen 

Liota kikherneitä yön yli. Keitä niitä sen jälkeen vielä tunnin verran. Paista pilkottu sipuli ja kanttarellit gheessä. Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta ne. Muotoile massasta sopivan kokoisia palleroita. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Toivottavasti löydät näistä resepteistä seuralaisen teekupposelle, ruuan äärelle tai vaikka metsäretkelle!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Theme by: Pish and Posh Designs