Pages

Palleromaniaa

torstai 22. toukokuuta 2014

Näyttävät hassuilta ja kuulostavat hölmöiltä, mutta ovat melko maistuvia - ne ovat mun pallerot. Palleromaniani alkoi siitä, kun en jaksanut hääriä kauaa keittiössä rankan päivän jälkeen enkä jaksanut odottaa herkkujen kypsymistä uunissa. Olen tehnyt ehkä valehtelematta kolmeakymmentä erimakuista palleroa, ja nyt heittelen ideoita muutamaan maistuvimpaan.Olen kirjoittanut palleroista aiemminkin, mutta kertaan vielä, jotta kaikille tulisi selväksi, että myös maidoton-munaton-viljaton-leivonta voi olla to-del-la helppoa ja to-del-la nopeaa sekä maistajasta toki riippuen myös to-del-la maukasta. Pallerokaavahan on enemmän kuin iisi: sekoita keskenään jotakin rasvaa/rasvaista, jotakin hedelmää/marjaa, jotakin jauhoa sekä mausteita, jos niitä haluaa laittaa. Pyöritä palloiksi ja nauti heti tai jääkaappi/pakastinsäilytyksen jälkeen. Minulle sopiva yhdeltä istumalta/seisomalta syötävä määrä on jotakuinkin seuraava: reilu ruokalusikallinen rasvaa, noin desi hedelmäraastetta/marjoja kevyesti lusikalla murskattuna ja puoli desiä viiva desi jauhoja, riippuen hedelmien/marjojen vetisyydestä. Seoksesta olisi tarkoitus tulla helposti käsin muovailtavaa.

Minun ehkäpä tämän imetysdieetin myötä vähän muuttuneelle gustatoriselle aistille mieluisimpia makuyhdistelmiä ovat esimerkiksi seuraavat:

banaani + makeuttamaton maapähkinävoi + kookosjauho

omena + makeuttamaton cashewvoi + kookosjauho + kaneli + inkivääri + kardemumma

mustikat + kookosöljy + mantelijauhe

puolukat + kookosöljy + tattari-kinoajauho -yhdistelmä + lucuma

päärynä + kookosöljy + kookosjauho + lakritsinjuurijauhe


Kookosöljy kannattaa sulattaa ennen seokseen lisäämistä ellei kuivakaapissa ole hellettä. Ja jos mausteita laittaa, niitä voi laittaa aika reilusti - jos minä laitan mausteita, niin niitä uppoaa yhteismäärältään yhteen settiin yksi viiva kaksi teelusikallista. Yksi desi hedelmää on yleensä yksi banaani, yksi omena tai yksi päärynä - joten siksikin määrät ovat nuo mitä ovat. Leivonta ei saa olla liian vaikeaa :-)

Myönnän: joskus makeannälkä on niin suuri, että en jaksa edes pyöritellä taikinasta palleroita, vaan vetelen taikinan lusikalla suuhun. Hyvää niinkin!

4 kommenttia :

 1. Kiitos taas vinkeistä. Peukku ylöspäin palleroille!

  VastaaPoista
 2. Hei, voiko siis tattarijauhoa ja quinoajauhoa käyttää raakana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Mulle ei ole tullut mieleenkään, että ei voisi :-D Me olemme ainakin syöneet raakana eikä olla sairastuttu sen jälkeen ;-)

   Poista

Theme by: Pish and Posh Designs