Pages

Pika-apua leivänhimoon

torstai 1. syyskuuta 2016

Kyselinkin instagramissani, että kiinnosteleeko teitä lukijoita lukea joskus suolaistenkin reseptien kuvioita? Tuntuu, että aika usein tulee kirjoiteltua vain makeita juttuja. Tässä olisi nyt teille superhelppo ja nopea mikroporkkanapaistos.


pikainen porkkanapaistos 

1 iso porkkana
(1-2 palaa pakastepinaattia )
1 kananmuna
reilu ½dl teffjauhoja
vajaa 1tl psylliumia
½dl vettä/makeuttamatonta kasvimaitoa (esim. kaura, manteli)
2rkl siemensekoitusta (minulla kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä sekä pellavansiemeniä)
pippuria
(ripaus chiliä)


Pilko porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne vieri viereen "matoksi" täyttäen lautasen pinta-alan lautasen reunoille asti. Sekoita kaikki muut aineet hyvin toisessa kipossa, ja sen jälkeen kaada taikina varovasti lautaselle porkkanoiden päälle. (Pinaatti ja chili ovat varioimista varten, jos sille on jossain vaiheessa halua - ne eivät ole välttämättömiä.) Mikrota noin 2 minuuttia (mikron tehosta tietysti riippuen voi olla, että myös vähemmän tai enemmän on hyvä). Pikapaistos on valmis sitten, kun paistoksen pinta ja reunat ovat hyytyneet. Kippaa paistos toisin päin lautaselle, jolloin porkkanat nousevat esiin, ja koristele halutessasi. Tämä annos on yhdelle, mutta paistoksen suuruutta voi kasvattaa tekemällä sen isolle keittolautaselle, jolloin siitä riittää useammallekin. Tämä paistos syödään heti, vain vähän jäähdyttyään :-)

Yhteistyössä Foodinin kanssa

p.s. Blogini facebook-sivuilla on arvonta käynnissä Samasta Padasta -reseptikirjaan, käykäähän osallistumassa, jos kirja olisi kiva itselläkin :-) 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Theme by: Pish and Posh Designs