Pages

Maadoittuminen – kaikkien aikojen tärkein terveyslöytö

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017Marraskuussa I love me -messujen inspiroimat joululahjavinkit -tekstissä mainitsin maadoittumistuotteet. Silloin lupailin blogissa kirjoitella lisää tästä mielenkiintoisesta aiheesta. Tämä teksti on nyt sitten teille kaikille, jotka ette tiedä maadoittumisesta mitään; ja toki tämä teksti syventänee tietoa teillekin, jotka jo jonkin verran aiheesta tiedätte!

Saimme TiedonPortaat-yritykseltä luettavaksi kirjan Earthing - The most important health discovery ever! Me luimme sen teidän puolestanne, ja nyt tulee meidän referaatti kirjasta. Olkaa hyvä!Ulkona, jalkojesi alla, ei ole vain hiekkaa, ruohoa tai asfalttia. Siellä on kaikkialla läsnäoleva luonnon oma parantava voima. Se ei maksa mitään. Sinun ei tarvitse nähdä vaivaa sen eteen. Yksinkertaisimmillaan maadoittuminen tarkoittaa paljain jaloin olemista, kävelemistä tai istumista, jolloin paljas iho koskettaa maan pintaa. Tällöin saadaan yhteys maan pinnan sähköiseen varaukseen.

Maapallo on kuin jättimäinen paristo, joka latautuu jatkuvasti aurinkoenergialla, salamoilla ja sen ytimestä kumpuavalla lämmöllä. Lyhyesti sanottuna maadoittuminen palauttaa ja ylläpitää ihmiskehon luonnollista sähköistä tilaa, joka puolestaan edesauttaa optimaalista terveyttä ja toiminnallisuutta. Maadoittumisen puute johtaa elektroniseen epätasapainoon, joka puolestaan johtaa fysiologisiin toimintahäiriöihin.

Me kaikki toimimme tavalla tai toisella sähköisesti. Ravinteiden ja veden otto soluihin on sähköisesti säädeltyä ja jokaisella solulla on oma taajuusväli, jolla se toimii. Maan luonnolliset taajuudet ovat energia-aaltoja, joita syntyy vapaiden elektronien liikkeistä. Elektroneilla on negatiivinen varaus. Nämä antavat maan pinnalle sen luontaisen, negatiivisen varauksen. Koskettamalla paljaalla iholla maan pintaa, saat itseesi tätä negatiivista varausta. Maadoittumalla, kun imet itseesi elektroneja, tasapainotat samalla sähköistä epätasapainoa kehossa ja vähennät vapaita happiradikaaleja, jotka liittyvät krooniseen tulehdustilaan ja moniin sairauksiin.

Keho käyttää maan energiaa (maadoittumista) ylläpitääkseen sen sisäistä elektronista tasapainoa, jotta se pystyy itse parantamaan ja säätelemään itseään. Nykypäivän elämänmeno on johtanut siihen, että emme ole ollenkaan kosketuksissa maan pintaan, joka taas johtaa elektroniseen epätasapainoon. Tämä epätasapaino johtaa kehon sisäisiin toimintahäiriöihin, mikä lisää tulehdusreaktiota kehossa, sairauksia ja olemassaolevien häiriöiren pahenemista.

Ihmiskeho on erittäin älykäs elektrobiokemiallinen järjestelmä, johon vaikuttaa paljolti sen sisäinen elektroninen ympäristö. Lukemattomat elektroniset varaukset tässä järjestelmässä säätelevät lukemattomia biokemiallisia reaktioita, mm. entsymaattisia muutoksia, proteiinien muodostumista ja pH-tasapainoa. Tässä kompleksisessa järjestelmässä maan pinnan elektroninen potentiaali toimii kehon tasapainottavana referenssinä. Kontakti maan pintaan ylläpitää kehon eletronista tasapainoa ja itsesäätelyn sekä itseparantavien mekanismien normaalia toimintaa. Maa on siis se sama stabiloiva resurssi sekä keholle että sähkölaitteille ympäri maailman. Monet nykypäivän sähkölaitteet eivät toimi kunnolla, jos niitä ei ole kytketty maadoitettuun pistorasiaan.

Maadoittumalla voit:
 • vähentää välittömästi tulehdustilaa
 • vähentää välittömästi tai poistaa kokokaan kroonista kipua
 • lisätä verenvirtausta ja siten lisätä kehon solujen ja kudosten hapen ja ravintoaineiden saantia
 • vähentää stressiä
 • lisätä energiaa
 • parantaa unenlaatua
 • nopeuttaa parantumista esim. loukkaantumisissa tai leikkauksissa

Eräässä tutkimuksessa, jossa oli 60 osallistujaa, selvitettiin maadoitettuna nukkumista ja sen vaikutuksia. Tulokset olivatt hämmästyttäviä. Kontrolliryhmään verrattuna niistä, jotka nukkuivat maadoitettuina:
 • 85 prosenttia nukahtivat nopeampaa
 • 93 prosenttia raportoivat nukkuvansa paremmin
 • 82 prosenttia kokivat merkittävää helpotusta lihasjäykkyyteen
 • 74 prosenttia kokivat kroonisen selkä- tai nivelsäryn helpottuneen kokonaan tai vähentyneen
 • 100 prosenttia raportoi olevansa pirteämpi herätessään
 • 78 prosenttia raportoi yleisterveystilansa parantuneen

Kirjassa esitetään lukuisia esimerkkitapauksia, jossa maadoittumisella on ollut positiivinen vaikutus vähentämällä oireita osittain tai kokonaan:
 • autoimmuunisairauksissa
 • astmassa ja hengitystiesairauksissa
 • sydän- ja verenkiertoelimistön toimintahäiriöissä
 • lihaskivuissa ja -jäykkyyksissä, nivel- ja hermotukseen liittyvissä vaivoissa
 • allergioissa
 • autisminkirjon tapauksissa
 • aikaerorasituksessa (jet lag)
 • naisilla pms- ja vaihdevuosioireissa
 • miehillä yöllisessä virtsaamistarpeessa ja erektiohäiriöissä
 • stressiperäisissä vaivoissa
 • uniongelmissa

Monet urheilulajien edustajat kertovat kokemuksiaan maadoittumisesta ja sen vaikutuksesta palautumiseen tai loukkaantumisesta parantumiseen.

Kirja esittelee maadoittumisen hyötyjä myös eläimille, sillä monet lemmikit elävät nykyisin jopa täysin eristyksissä luonnosta ja kosketuksesta maahan.

Maadoittumisessa päätee sanonta ”use it or lose it”, eli maadoittumisen hyvät vaikutukset säilyvät, kunhan maadoittuminen on säännöllistä ja jatkuvaa. Jos maadoittuminen lopetetaan kokonaan, on yleistä, että vanhat vaivat palaavat takaisin.

Keskutele lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat maadoittumisen, jos käytät seuraavia lääkkeitä:
 • verta ohentavat lääkkeet (esim. Marevan)
 • verensokeria säätelevät lääkkeet
 • kilpirauhaslääkkeet
 • tulehduslääkkeet
 • tai jos käytät useampia lääkkeitä samanaikaisesti

Maadoittumisella on veren juoksevuuteen, verensokeriin, kilpirauhasen toimintaan ja tulehdustilaan vaikuttavia ominaisuuksia. Jos käytät useampia lääkkeitä samanaikaisesti, on syytä aloittaa maadoittuminen vain asiantuntevan lääkärin seurannassa.Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kävellä päivittäin paljain paljasjaloin ulkona, voit hankkia maadoitustuotteita, kuten lakanoita, jumppamattoja, hiirimattoja tai laastareita. Meillä on ollut käytössä nyt reilu puoli vuotta muutama maadoitustuote, ja niistä kerromme sitten seuraavassa tekstissä lisää :-) Maadoitustuotteita voi tilata TiedonPortaat-nettikaupasta.

Yhteistyössä TiedonPortaiden kanssa

17 kommenttia :

 1. Oliko tämä aprillipila, sen verran luonnontieteiden lakien vastaisia väitteitä esiintyy tekstissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro toki, mikä tekstissä on luonnontieteiden lakien vastaista.
   Olen tehnyt siis kirjasta suomeksi käännetyn referaatin, enkä ole sähkö/fysiikan asiantuntija.

   Poista
  2. Muutama poiminta:
   1) hiekka ja asvaltti eivät johda sähköä (paitsi märkinä, silloinkin sähköä johtaa vesi)

   2) lämpöenergia ei maagisesti muuttu sähköksi muuten, kun hankaussähköllä tai magneettisesti indusoimalla (vrt. voimalaitokset, jossa eri laitteilla pyöritetään käytännössä turbiinia, joka muodostaa sen sähkön)

   3) Kaikki maadoitetut sähkölaatteet on myös maadoitettu maahan. Siksi salamakin rikkoo sähkölaitteita lähelle osuessaan. Lisäksi jos jos haluat yhteyden maahan, riittää kun kosket lämpöpatteria.

   4) Ravintoaineet imeytyvät soluihin solukalvon läpi, eivät sähköiskuilla

   5) "Monet nykypäivän sähkölaitteet eivät toimi kunnolla, jos niitä ei ole kytketty maadoitettuun pistorasiaan." -> Höpöhöpö. Toimii kyllä, mutta tappaa käyttäjänsä oikosulkuun ajautuessaan.

   Lisäksi on hyvä huomata, että potentiaalierot (eli sähkötermejä) tasoittuvat välittömästi piirin sulkeuduttua - esim. talvella saat herkästi metalliesineistä sähköiskuja, koska kylmä talvi + vaatteiden kuidut aiheuttavat hankaussähköä kehoosi ja se ei purkaudu jalkojesi kautta laittaan. Et kuitenkaan saa minuuttien mittaista iskua, vaan lyhyen näpsäyksen. Tällöin potentiaalierosi on jo tasaantunut.

   (ps. en ole alkuperäinen anonyymi)

   Poista
  3. 1) Olet oikeassa, että asfaltti ei johda sähköä, eikä sitä kirjassa suositellakaan maadoittumiseen. Hiekallakin on kirjan mukaan maapallon pinnan negatiivinen varaus. Olet oikeassa, että vesi lisää johtavuutta.

   2) Miten tämä pointti liittyy maadoitukseen?

   3) Kyllä, olet oikeassa.

   4) Ravintoaineet eivät imeydy itsestään soluihin. "Sähköiskulla" on ehkä hieman ylimitoitettu, provokatiivinen termi tähän yhteyteen. Oletko kuullut solun pintajännitteestä? Tsekkaapas solubiologian perusteet ensin. Tässä on sulle linkki lihassolua käsittelevään tekstiin: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK57150/

   5) Mitähän tähän nyt sitten pitäisi kommentoida...

   Mitä ajat takaa lisähuomiollasi?

   Poista
  4. heippa,

   2) maapallon "lataaminen", kommenttini liittyi tähän.

   4) Solun pintajännite on aivan uusi termi, googlekaan ei löydä sillä mitään järkevää suomeksi, joten tällä lienee joku toinenkin käännös. Kiitos kuitenkin linkistä, tuhti paketti mikä pitää lukaista ajatuksella. Sitä ennen ei voi sanoa oikein mitään, mutta pikasilmäys ei paljastanut mitään, mikä tukisi maadoittamisen hyötyjä. Ei ne elimistössä olevat aineet noin vaan luovuta sähkövaraustaan muuttamatta olomuotoaan samalla. Mutta tosiaan - tähän pitää palata.

   5) Ei välttämättä mitään. Väite huonommasta toimintatasosta jäi kokonaan osoittamatta toteen. Maadoitus tuo turvaa oikosulkujen varalta, mutta ihan sitä samaa vaihesähköä sieltä tulee kuin ennenkin.

   Lisähuomiolla ajan takaa sitä, että maadoitus on yksittäisenä toimenpiteenä kertaluonteinen. Jatkuva maadoituskontakti estää elektronitasapainon muuttumisen. Joten jos maadoittamisen väitetty terveyshyöty perustuu siihen, että maadoituksen aikana elektroneja siirretään kehoon, peruste ontuu. Elektronit siirtyvat tasan sen lyhyen ajan kun potentiaalieroa tasataan.

   Poista
  5. 2) Jos takerruit tällä kohtaan, missä kirjoitin, että maapallon ytimestä kohoava lämpö vaikuttaa maan pinnan varaukseen, niin oletan että kirjan tekijä on tarkoittanut lämpöä kuvainnollisena enemminkin kuin varsinaisena lämpöenergiana. En voi olla varma siitä.

   4) Jos googlaat suomeksi, niin kokeilepa hakusanoja kuten 'kalvojännite' tai 'ionipumppu'.

   Olet oikeassa siinä, että maadoitus on toimenpiteenä kertaluontoinen. Kirjassa yksi pääteema onkin juuri se, että koska elämme nykyisin lähes poikkeuksetta vailla maadoittumista, lisää se elektronista epätasapainoa koko ajan. Sitten kun alamme maadoittumaan, korjaantuu tämä vuosia kumuloitunut epätasapaino pikkuhiljaa, ei hetkessä, kuten annat ymmärtää.

   Olet oikeassa, että jatkuva maadoituskontakti estää elektronitasapainon muuttumisen. Tämä on yksi syy, miksi alkupeäiskansat tai villieläimet ovat terveämpiä kuin kaupunkilaiset kumipohjaiset tai heidän lemmikit. Siksi olisikin hyvä viettää valtaosa vuorokaudesta maadoittuneena.

   Poista
  6. Kiitos, ionipumppu auttoi löytämään. Jatkan perehtymistä.

   Kai muuten tiedät, että ionit ja elektronit ovat eri asioita - miten (väitetty) elektronien imeminen siis vaikuttaa ioneihin?

   Poista
  7. Tiedän, että ne ovat eri asioita. En osaa vastata kysymykseesi, että miten elektronit vaikuttavat ioneihin. Kaikkea mikä liittyy maadoittumiseen ja ihmiskehoon ei vielä kyetä tutkimaan tai mittamaan.

   Varsinkin länsimainen lääketiede katsoo mielellään vain yhtä komponettia tai muuttujaa tutkiessaan ihmisen fysiologiaa (vrt. kiinalainen lääketiede taas pyrkii hahmottamaan ihmisen kokonaisuutena). Ihmiskeho on niin monimutkainen, alati muuttuva järjestelmä, että sen tutkiminen kokonaisuutena ja vetämällä tutkimustuloksista aukottomia johtopäätöksiä on vain yksinkertaisesti mahdotonta nykytieteen keinoin, ainakin vielä.

   Et luultavasti löydä läheskään kaikille väitteille ja hypoteeseille, mitä kirjassa esitetään, tutkimusviitteitä, koska sitä ei osata eikä haluta tutkia ja tutkimustuloksilla ei ole millekään yritykselle rahallista arvoa. Pikemminkin joidenkin tahojen bisnekset voivat kärsiä "vääränlaisista" tutkimustuloksista.(mutta tätä ei varmasti anneta tapahtua).

   Terveyden tai oikeastaan sairauden tutkiminen liittyy aina vahvasti jonkun tahon intresseihin (raha). Miksi kukaan haluaisi tutkia ja rahoittaa tutkimusta ilmiöstä, joka on kaikille käyttäjilleen parhaimmillaan ilmaista?

   Poista
 2. Toivottavasti ette liitä lapsianne sähköjohdolla pistorasiaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et tainnut ihan ymmärtää tekstiä. Kyse ei ole sähkövirrasta vaan maadoituksesta.
   Maadoitettuun pistorasiaan kytkettäessä otetaan kontakti pistorasian maa-osaan, ei nollaan eikä vaiheeseen.

   Poista
 3. Tässä linkki suht uuteen dokkariin maadoittamisesta, suosittelen! Koko kylä Alaskassa lähti testaamaan maadoittamista, mukana myös kommentteja lääkäri Mercolalta, astronautti Edgar Mitchelliltä jne.

  https://www.youtube.com/watch?v=cRW0XO2xWn4

  VastaaPoista
 4. Potentiaalieron, -mitä tässä maadoittamalla pyritte korjaamaan- saa tasattua koskettelemalla mitä tahansa johdekappaletta. Potentiaalieron tasaaminen käy millisekunneissa eli hipaisu vaikkapa siihen lämpöpatteriin riittää maadoitusvaikutuksen aikaan saamiseksi.

  Aiemmin kommenteissa nostit esille solujen ionipumput, näiden toiminta ei perustu sähköön tai varsinaiseen varauksien liikeeseen. Ionipumput kuljettavat ioneja, jotka kyllä ovat sähköisesti varautuneita, mutta energian ionipumput ottavat ATP:stä. ATP on solujen perus "ravintopakkaus", jota solu valmistaa ruuasta mitä nassuusi työnnät, ei sähköstä tai sähkövarauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan kirjan mukaan koko kehon epätasapainotilaa ei millisekunneissa korjata. Ehkä iholla oleva staattinen sähkö purkautuu tuossa ajassa, mutta tässä on kyse hieman isommasta kokonaisuudesta.

   En sanonut ionipumpuista muuta kuin että käytä sitä hakusanana kalvojännitteen lisäksi, niin löydät Googlesta kirjallisuutta enemmän aiheesta kuin aikaisemmin mainitsemallani 'solun pintajännitteellä'.

   En ole mielestäni väittänytkään, että ATP:tä tuotettaisiin sähköstä tai sähkövarauksista.

   Poista
 5. Perin hupaisaa luettavaa näin teollisuus-sähköasentajan näkökulmasta. Otetaampa nyt alkuun tuo pistorasian maadoittaminen. Vanhoissa asennuksissa rasiat nollattiin eli nollan ja (suoja)maan välille laitettiin sellainen pieni lyhyt johto pistorasiassa. 80-90-luvulla siirryttiin viemään suojamaa erillisellä johtimella potentiaalintasauskiskolle johon yllätysyllätys tuli myös ne nollat lopulta. Että käytännössä se (suoja)maa ja nolla menevät ihan samaan paikkaan, niillä on vain eri käyttötarkoitus. (Suoja)maan suojella jos laite vikaantuun ja tulee kuoreltaan jännitteelliseksi ja nollalla taas että virtapiiri ylipäätään syntyy ja sähkölaite toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin aikaisemmin jo kommentoin, että en ole varsinaisesti sähköasiantuntija, joten en osaa ottaa kantaa sähköasentajaa huvittaviin seikkoihin. Sähköasentajakin toivottavasti ymmärtää, että ihmiskeho on hieman kompleksisempi järjestelmä kuin joku piirilevy tai sähkökeskus, johon vaan kytketään pari piuhaa ja that's it.

   Poista
 6. Mahtavaa huuhaata. Kirjoita toki lisää niin saamme taas nauraa.

  VastaaPoista

Theme by: Pish and Posh Designs