Pages

Ken on heistä kaikkein kaunein... ei kun pätevin?

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Onko teillä vaikeuksia päättää, kenellä heistä on teidän silmiänne miellyttävin rinta-vyötärö-lantio-suhde ja lumoavin hymy? Kuka kävelee parhaiten korkkareissa? Kenellä on tuuheimmat hiukset ja mahtavin uuma? Kuka osaa näyttävimmän poseerauksen?

Jos teidän mietintänne ovat tämmöisiä, olen pahoillani, en voi auttaa teitä. Mutta eräisiin toisiin vaaleihin minulla on pieni sanottavani. Ja sanon sen nyt, vaikkakin olen myös näiden toisien, kröhömmm.. ehkä vähän tärkeämpien vaalien suhteen ollut aina vähän epätietoinen siitä, mitä puoluetta, aatetta, asiaa, henkilöä tai muuta haluaisin ehdottomasti äänestää. Ja vieläkään en tiedä, ketä äänestän näissä vaaleissa.

Viimeiset neljä vuotta, kun arki on ollut selviytymistaistelua periodi toisensa perään, olisi siihen taisteluun toivonut hieman helpotusta. Niin kamalalta kuin se kuulostaakin, tällä hetkellä esimerkiksi Suomen ulkopoliittiset linjaukset eivät kiinnosta minua kovinkaan paljon. Enemmän kiinnostavat ne epäkohdat, joita olemme kohdanneet tämän sairaustaistelun lomassa ihan tässä konkreettisessa arjessa. Kauhun tasapaino tarkoittaa tässä elämäntilanteessamme jotakin ihan muuta kuin mihin alkuperäinen termi viittaa...Meidän poikien lastenlääkäri the Guru (klik!) pitää juuri näiden meidän arjessa kohdattujen epäkohtien viemistä eduskuntaan tärkeänä. Minä en tiedä the Gurun puolueen vaaliohjelmasta sen enempää vähempää kuin muidenkaan puolueiden. En ota kantaa mihinkään muuhun the Gurun puolueen tai muidenkaan puolueiden linjauksiin tai muihin heihin liittyviin asioihin, mutta jos jotakin haluan nyt sanoa, niin: 

En tiedä ketään muuta ehdokasta, kuka varmasti veisi pitkäaikaissairaiden lasten, ja tarkennettuna vielä juuri meidänkaltaisten yhteiskunnassa väheksyttyjen refluksi-allergia-astma-lasten, asioita niin hyvin eteenpäin kuin tämä meidän Gurumme. Jos siis asut hänen vaalialueella ja koet tärkeäksi asiaksi lasten kipujen väheksymisen lopettamisen ja sairauksien takia vaikeuksissa olevien perheiden tukemisen, niin tässä on yksi oikein mainio ehdokas juuri sinulle.

Kun olo on väsymystunnelissa eläessä samanlainen kuin väärinpäin olevalla kierosilmäisellä neonvihreällä possulla, ei kai voi olettaakaan, että vaaleissa kiinnostaa mikään muu kuin arjen sujuvuuteen liittyvät jutut.

The Guru on vastaanotolla asioista jutellessamme kertonut, että seuraavat asiat ainakin on ehdottomasti korjattava:  Vammaistuki on epäoikeudenmukainen. Alueellinen eriarvoisuus on oma korjattava juttunsa, mutta myös se, että GERiä ei ole lueteltu vammaistukikriteereissä ollenkaan, vaikka refluksitautisen lapsen kanssa arki voi pahimmillaan olla todella, todella kuluttavaa. Toiseksi kotihoidon apua on laajennettava ja monipuolistettava. Nyt olisi aika saada juuri voimaan tulleeseen sosiaalihuoltolakiin tarvittavat resurssit oikeasti käyttöön ja kohdistettua ne myös aikaisemmin varjoon jääneille perheille. Kolmanneksi koko terveyden- ja sairaudenhoito sekä sosiaalihuolto kaipaavat suurta asennemuutosta liittyen lasten kroonisiin sairauksiin. The Guru puhuu perheiden kuuntelemisen tärkeydestä.

Jos pystyisin häntä äänestämään, äänestäisin, ihan vain edellisiin seikkoihin päätökseni perustaen (ottamatta kantaa mihinkään muuhun). Toki kyynel silmäkulmassa äänestäisin, sillä se tarkoittaisi sitä, että silloin hän olisi yhden askeleen kauempana meitä lääkärinä. Lääkärinä, joka vastaa aina hätähuutoihimme. Lääkärinä, joka pystyy edelleen hämmästyttämään tietotaidollaan. Lääkärinä, joka on yksi empaattisimmista, huomioonottavimmista ja kuuntelevimmista ihmisistä, jonka kanssa olen koskaan ollut tekemisissä. 

Mielellään kuulisin kommenttiboksissa eri vaalialueiden ehdokkaista, ketkä ajavat intohimoisesti juuri näitä kyseisiä asioita muutokseen!

14 kommenttia :

 1. Mulla on häntä kohtaan hieman ristiriitainen olo: hän osaisi ottaa sairaat hyvin huomioon, mutta kuinka enää ennättää heitä hoitaa? Eli olisi hienoa että eduskunnassa olisi joku hänen kaltainen, mutta... Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan. Vielä on onneksi aikaa miettiä ketä äänestää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ymmärrän täysin sinua Rinttu :-) Mutta en tiedä, että kuka sitten veisi näitä asioita eteenpäin eduskuntaan ellei juuri ne ihmiset, jotka arjessa ovat näitä juttuja niinkin laajasti nähneet, kuten Tuomela. Taas kerran on sanottava, että kloonauskone olisi aika huippujuttu!

   Poista
  2. Tuleva sote- uudistus vaatii asiantuntijoita. Vain lääkärit ja muut hoiva-alan asiantuntijat ja ammattilaiset voivat ottaa kantaa. Suosittelen Espoosta Kaarina Järvenpäätä ja Vantaalta Tiina Tuomelaa. Espoossa onkin jo toteutettu sote-uudistus ja kaikki lähiterveyskeskukset on alas ajettu ja n.250 000 asukasta ympätty viiteen (5) alueterveyskeskuksen asiakkaiksi. Asukkaita "työnnetään" yksityisen sektorin puolelle. Jos viikonloppuna sattuu tulemaan hammassärky, on lähin akuuttihoitola Helsingin puolella. Espoolaisena sanon että uudistukset ovat tarpeen mutta tämä ei ole onnistunut sellainen. Kokoomusvaltaisessa kaupungissa näin on nyt päässyt käymään. Katso siis tarkkaan mitä puoluetta äänestät.

   Poista
  3. Kiitos kommentistasi, Sari.
   Kyllä, onnistuneita muutoksia todella toivotaan, ei muutoksia millä tahansa keinolla (ihmisten hyvinvoinnin uhalla).

   Poista
  4. Kloonauskone olisi kyllä nyt tarpeen! ;) toisaalta paras hyöty tuolla eduskunnassa tulisi, kun heitä olisi oikein ryhmä...

   Poista
 2. Uskonto ja politiikka ja kauneusihanteet ovat varmasti sellaisia asioita, että niin paljon kun meitä ihmisiä on jakautuu niistä mielipiteet. Itse olen ollut pettynyt niihin joita olen äänestänyt. Kyllä ne lupaukset ovat olleet suuria mutta välillä tuntuu, että kun tulee valituksi ehdokas niin niin ne lupaukset vain unohtuu. Mikäli haluat kommetteja tuohon the gurun asiaan käy siinä valitettavasti niin, että eihän hän enää lääkärintyötä sitten tee. Ja menetätte hyvä lääkärin(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näinhän se on, että politiikkakin on mielipideasioita. Ehdokkaiden katteettomat lupaukset ovat kyllä kurjia juttuja :-( Ja kyllä, niinhän siinä käy, että lääkärin pesti aika pitkälti vaihtuu hänellä sitten edustajan pestiin, jos hänet valitaan. Se on meidän perheelle oikeasti tosi ikävä juttu, mutta jotenkin en osaa olla ihan niin itsekäs, ettenkö kannustaisi häntä eduskuntaan, sillä tiedän, että hän varmasti olisi yhtä mahtava kansanedustaja kuin lääkäri, ja näin ollen ehkä useampi perhe tulevaisuudessa hyötyisi hänen ajamistaan muutoksista.

   Poista
 3. Me olemme saman lääkärin asiakkaita, enkä mitenkään pysty äänestämään juuri häntä. Pelottaa liikaa, kuka hoitaisi lapsiamme, jos hän tulisi valituksi. Toivon enemmän kuin mitään muuta, ettei hän pääsisi eduskuntaan, vaan jatkaisi työtään lääkärinä. Toista samanlaista kun ei ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, ymmärrän täysin tunteesi. Minä purskahdin itkuun viime käynnillä, kun tajusin, että seuraavaa ei ehkä tule. Tuomelan kanssa asiasta juteltiin, ja hän sai minut sen verran vakuuttuneeksi, että asiat järjestyvät, vaikka hän pääsisi eduskuntaan. Minulle tuli rauhallinen fiilis, vaikka tottakai olen edelleen pelokas ja ristiriitaisin mielin. Hänestä on tullut sen verran tärkeä tukija meille näiden neljän vuoden aikana, että halusin antaa myös minä "tukeni" hänelle hänen unelmassaan eli tässä ehdokkuudessa, ja siksi kirjoitin hänestä nyt tähän :-)

   Poista
  2. Meilläkin asiakkuus on kestänyt jo yli kolme vuotta, kahden lapsen kanssa. Meillä allergioiden lisäksi listalla on siis myös silent refluksi molemmilla. Esikoisen vauva-aikana oli aivan hirveää, kun emme tienneet, mistä oli kyse ja asiaa vähäteltiin neuvolassa ja terveyskeskuksessa. Onneksemme pääsimme Tuomelan asiakkaiksi vielä juuri silloin, kun hän vielä otti uusia potilaita. En tiedä, miten olisimme muuten selvinneet...Ei tunnu yhtään liioitellulta sanoa, että Tuomela on pelastanut meidät.

   (Asiasta toiseen; en ole varma, bloggaatko myös sinä Kaksplussalla, itse olen siellä, vaikka tuo profiilini vanhaan blogiosoitteeseeni viekin.)

   Poista
  3. Joo, meillä sama: Tuomela todellakin pelasti meidät! Meillä esikoisen ekat 7kk olivat iiiihan järkkyjä: 10min välein heräilyä, kokoaikaista itkua, monta kymmentä oksennusta päivässä, jatkuvaa nukuttamista, totaalisen uupuneita vanhempia jne. Sitten mentiin Tuomelalle, ja alkoi asiat selviämään. Esikoinen meillä on siis 4,5v astma-allergia-refluksi-SI-oireileva, kuopus 1,5v allergia-refluksi-oireileva...

   Bloggaan Kaksplussalla: http://blogit.kaksplus.fi/blogi/heimeillavalvotaan/

   Tsemppiä arkeenne!!

   Poista
 4. Kiinnostava vaalipostaus, ja ylipäätään hienoa että äänestät! Blogissani olisi sinulle haaste: http://blogit.kaksplus.fi/blogi/uraaidinruuhkavuodet/liebster-award/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä huomenna tieni vie vaalikopin äärelle. Kiitos haasteesta, käyn tutustumassa! :-)

   Poista

Theme by: Pish and Posh Designs