Pages

Allergikon varioitava peruskeksitaikina

torstai 16. kesäkuuta 2016

Jaan teille nyt maidottomien ja gluteenittomien peruskeksien ohjeen. Ohje on hyvä pohja varioimiselle. Voit laittaa sekaan melkein mitä tahansa: kuivattuja marjoja/hedelmiä, tuoreita marjoja/hedelmäpaloja, maapähkinävoita, pähkinärouhetta,...


 125g sulatettua rasvaa/öljyä (esim. kookosöljyä)
1-2dl omenahilloa (laita enemmän, jos haluat mehevämmät keksit)
2 kananmunaa
½dl-1dl hunajaa (laita enemmän, jos haluat makeamman)
½dl kaurahiutaleita
½tl leivinjauhetta
loraus jotakin kasvimaitoa (laita, jos haluat mehevämmät keksit) 

Sulata rasva, ja liota hunaja siihen. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää sitten omenahillo ja munat, viimeiseksi rasva-hunajaseos. Lopuksi heitä sekaan mahdolliset muut jutut. Muotoile palloiksi ja litistä hellästi. Paista 180 asteessa noin 8-12 minuuttia.

Yhteistyössä Mummon ja Foodinin kanssa :-)

p.s. Muistathan vinkkaamani vertaistukitapahtuman ylihuomenna lauantaina!

2 kommenttia :

  1. Kenelle allergikolle tää oikeastaan sopii, kun tässä on munaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnetko sinä vain muna-allergisia?
      Minä olen nyt ollut allergiapiireissä tosi kiinteästi kuusi vuotta mukana, ja olen kohdannut satoja allergisia, jotka eivät ole munalle allergisia, vaan muille ruuille :-) Eli tämä sopii esimerkiksi lehmänmaitoallergisille ja gluteeni/vilja-allergisille/keliaakikoille, soija-allergisille yms.

      Poista

Theme by: Pish and Posh Designs