Pages

Kääräise raakaa energiaa päivääsi!

torstai 5. tammikuuta 2017

Meidän perheessä raakakarkki tarkoittaa jotakin juuri tämmöistä, kuin minkä ohjeen minä nyt jaan teille! Jos olet ostellut kaupasta esimerkiksi raakapatukoita, mutta toivoisit vaihtelua, nämä voisivat olla juuri se juttu! Tai jos tahdot antaa lapsille terveellistä karkkiherkkua, jossa ei ole maitoa, gluteenia, lisäaineita eikä sokeria lainkaan, tee näitä ja ylläty! Uskon, että aika moni lapsi näistä tykkää! Näitä raakapatukoita voisi kutsua myös energiapatukoiksi, sillä ne ovat hyvin energiapitoisia, mutta silti terveellisiä!


Energiset raakapatukat (noin 4kpl)


Sekoita kaikki aineet monitoimikoneessa hienojakoiseksi massaksi. Muotoile massasta esimerkiksi voipaperiin patukan muotoisia suorakulmioita. Laita pakkaseen niin pitkäksi aikaa, kun ne ovat jähmettyneet. Voit syödä patukat suoraan pakkasesta nostettuna (näin ovat minun mielestäni ehdottomasti parhaita!), mutta jähmettymisen jälkeen ne säilyvät myös jääkaapissa, tosin hieman pehmeämpinä.


Tämä patukkaohje on herkullista jo sinällään, mutta halutessasi voit säätää patukoiden makua ja makroja lisäten siihen esimerkiksi kuivattuja marjoja, proteiinijauhetta tms.

Yhteistyössä Foodinin kanssa 

26 kommenttia :

 1. Näyttää kyllä hyviltä! Täytyypä muistaa kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin tehdä näitä sitten, kun tulette kylään, niin pääset maistamaan :-)!

   Poista
 2. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Voisi ehdottomasti harjoitella antaa lapsille sokerittomia ja terveellisempiä herkkuja myös! Saako tota cashewtahnaa jostain valmiina vai pitääkö/voisiko sen tehdä pähkinöistä itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa: foodin.fi tai luontaistuote/terveyskaupat, life yms.

   Voi sitä tehdä itsekin. Tähän ohjeeseen periaatteessa toimii ihan pieneksi murskatut cashew pähkinätkin. Tulee hieman rouheampi koostumus.

   Liota pähkinöitä yön yli, siivilöi vesi pois ja laita blenderiin/monitoimikoneeseen.

   Poista
 3. Me ollaan vähän tämäntapaisia tehtykin, mutta niihin tais tulla lisäksi vielä kahvipapuja tmv. Näitä voitaisiin kanssa kokeilla, sillä haluan ehdottomasti pitää Ässän vielä erossa turhista herkuista. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvi olisikin ihana makulisä tähän :-)

   Meillä pojat loukkaantuivat verisesti, kun ekalla maistokerralla heille ei riittänyt kuin yhdet haukut, oli kuulemma niin hyvää :-D

   Poista
 4. En oo ikinä testannut näitä raakajuttuja. Maistanut olen paria raakakakkua kyllä. Ehkä vielä joku päivä itsekin kokeilen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä suosittelen erittäin lämpöisesti tällaisia sokerittomia raakaherkkuja oikeastaan jokaiselle. Ne vievät ainakin multa kaiken makeanhimon, eikä tule yhtään ähky, huono eikä turvonnut olo näistä herkuista :-) Ja kaiken lisäksi ovat älyttömän herkullisia!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Menee ihan sellaisenaan tähän ohjeeseen, mutta niillekin suosittelen liottamista ennen käyttöä. Monitoimikoneessa ajaa ainekset tahnaksi vaan ja koko setti pakkaseen.

   Poista
 6. voiko ton mct-öljyn korvata jollain muulla? mulle vieras

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toki, mutta sitten koostumus muuttuu hieman. Kokeile vaikka kookosöljyä tai kaakaovoita (vesihauteessa ensin juoksevaksi).

   Poista
 7. Mielenkiintoisia! Voi kun sais aikaiseksi kokeilla itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä raakaherkut ovat jopa helpompia ja nopeampia tehdä kuin "normiherkut", joten seuraavan kerran, kun tekee mieli itse jotakin väsäillä, niin tartu kokeilun vuoksi vähän erilaisiin aineksiin :-)

   Poista
 8. Mies on pariin otteeseen tehnyt jostain valmissetistä raakasuklaata ja se on ollut niin kauheata, että olen vähän ennakkoluuloinen raakaherkkuja kohtaan... nyt kyllä näyttää ja kuulostaa herkulliselta, uskaltaisinkohan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut juttua, että joidenkin firmojen valmiit raakasuklaapaketit ovatkin aika kammottavia! Koska yleensä raakaherkuissa aineksien makuja ei peitellä lisäaineilla eikä muillakaan teollisilla aineilla, niin on äärimmäisen tarkkaa, että ainesosat ovat laadukkaita ja ensiluokkaisia, jotta maku olisi täydellinen :-)! Itse pyrimme laadun lisäksi kiinnittämään huomiota siihen, että ostaisimme lähes kaiken luomuna :-)

   Poista
 9. Voiko kookosmannan korvata jollain muulla? Gluteenittomalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kookosöljyllä.

   Tai sitten kookoskermalla. Laitat kookoskermatölkin jääkaappiin ensin vähäksi aikaa. Kylmässä kerma erottuu pinnalle ja neste valuu tölkin pohjalle. Ota tölkki jääkaapista ja avaa varovasti ettei neste ja kerma sekoitu. Käytä kerma tähän reseptiin ja vesi vaikka jonkun smoothien pohjaksi.

   Poista
 10. Tuotanoin, mitäs tuo kookosmanna on j saako normikaupasta. Kaikkiaan vaikuttaa aivan loistavalta, ehdottomasti testattava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun painat reseptistä kookosmanna-sanan kohdalta, niin pääset tutustumaan siihen paremmin :-) Joistakin tosi hyvin varustelluista normikaupoista voi tätä jopa saada, mutta ainakin luontaistuotekaupoista, punnitse&säästä-kaupoista sekä netistä, esim. foodin.fi

   Testaa ihmeessä :-)

   Poista
 11. Minun on jo pitkään pitänyt kokeilla. Josko nyt innostuisin testaamaan vaikka tällä sinun ohjeellasi.

  VastaaPoista
 12. Mitä mctöljy on? 😊 toihan näyttää ihan suklaalta 😁 pitääpä laittaa ostoslistaan ja kokeilla joku päivä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ole puhtaasti lokeroiden raakasuklaata, mutta raakasuklaatahan tämä sisältää :-)

   Klikkaa mct-öljy-sanan päältä, niin pääset tutustumaan paremmin ko. aineeseen! :-) Mutta siis kookosta sekin!

   Poista
 13. Oi, ehdottomasti menee kokeiluun! Kiitti reseptistä! <3

  VastaaPoista

Theme by: Pish and Posh Designs