Pages

Terveysteot, joihin minä EN suostu!

perjantai 3. maaliskuuta 2017

Okei, tiedättehän te, meidän perhe on tosi kiinnostunut hyvinvoinnista ja ravinnon sekä muidenkin elämäntapojen vaikutuksesta ihmisten toimintakykyyn - ehkäpä elämämme on jossakin määrin terveyshifistelyä ja biohakkerointiakin jopa - koska yksinkertaisesti se on meidän juttumme! :-) Me emme kuitenkaan ole tiukkiksia, ja nyt päätinkin karistaa liiat terveyteen liittyvät kultakehykset yltäni ja kertoa teille topkutosen asioita, joita en todellakaan tekisi vain sen takia, että ne ovat superterveellisiä! Postausaihe tuli mieleeni, kun tässä yksi päivä laitoin instaani (@skribentti) kuvan hellamme ääreltä ja kerroin, että se soossi ei todellakaan ole tulossa minun suuhuni...


1) En söisi etikkaa, maksaa enkä luuliemiä. Voi näitä terveellisiä, täynnä ravintoa olevia ruokia! Näille olen antanut monen monta mahdollisuutta, mutta eivät vain uppoa, eivät millään. Ruokakokonaisuus menee pilalle, jos näitä aineksia on niissä edes hippasen. Oksennus on aina lähellä, kun näitä ruokia edes haistaa (myös ei-raskaana ollessa siis). Muutenkin, minulla on periaate, että en syö mitään, edes superterveellistä, ellen pidä sen mausta.

2) En menisi avantoon, kylmiin suihkuihin enkä kylmähoitoihin. Hei hei kipeydet ja tervetuloa virkistynyt olo ja verenkierron tehostuminen, sanovat kylmäaltistajat ja tutkijat. Olen tosi, tosi herkkä kylmälle, enkä missään nimessä kykenisi tällaiseen aktiviteettiin, VAIKKA tiedän, että kylmäherkkyys voisi vähän helpottua näiden avulla.

3) En harrastaisi hot joogaa tai muitakaan lämpöisten tilojen lajeja. Lihakset vetreytyvät, aineenvaihdunta boostautuu, lihasvammatodennäköisyys vähenee, mutta... Vähän sama perustelu kuin yllä: en sopeudu tosi kuumiin paikkohin, varsinkaan, jos siellä tarvitsee tehdä mitään aktiivista. Kolmen viikon häämatka Thaimaahan oli ihan tuskaa, enkä suostu enää matkaamaan maahan, jossa on 30 astetta tai sen lähelle lämmintä. Hikoilu esimerkiksi hot jooga -salissa on kauhistuttava asia minulle ja pelkäisin, että en saisi siellä happea.

4) En lähtisi hiljaisuus-rauhoittumis-meditaatioretriitille. Tältä retriiriltä tulet varmasti kuin uutena ihmisenä takaisin, suorastaan zen-buddhana, jonka pinna on maailmanympäryksen mittainen ja jonka elämäntarkoitus on kirkastunut niin kristalliseksi, että haluat luopua kaikesta materiasta... Voisin lähteä kyllä johonkin joogaretriitille, mutta se, että olisin viikon pari vain hiljaa ja mietiskelisin vain oman pään sisäisiä juttuja yksikseni, ei olisi niin kuin yhtääääään minun juttuni! Huh sitä ajatustakin jo!

5) En kykenisi luopumaan kengistä ja ryhtymään paljasjalkalaiseksi... Jalkapohjien iho vahvistuu, jalkapohjan pienet lihakset saavat uutta tarvittavaa ärsytystä ja pääset maadoittumaan aina, kun kuljet ulkona! Tämä ei tule onnistumaan, koska, no, tykkään kengistä, pelkään maan pieneläimiä ja edelleen, olen herkkä kylmyydelle... :-)

6) En voisi paastota kovinkaan pitkään. Suolisto saa lepoa ruuankäsittelystä, mieli virkistyy, on aikaa tehdä kaikkea muutakin kuin ruokaa... Ei, ei, ei. Taidan tietää sen jo kokeilematta, että pitkä paasto ei vain olisi minun juttuni. Ehkä se on mielenheikkoutta, mutta tuskin pystyisin olemaan ilman ruokaa kauaa :-D Eikä kyllä tee mieli testatakaan :-D


Mitkä teillä ovat ehdottomat nounout, vaikka ovatkin terveellisiä/superterveellisiä juttuja? Vai onko teillä sellaisia edes?

10 kommenttia :

 1. En söisi ituja en sitten minkäälaisia. Juu kiitos ei. En myöskään voi juoda minkäälaisia proteiinijauhe litkuja. En sitten vaikka olisi maku mikä. Ei niin ei. Oksennusrefleksi lähtee aika nopeasti. Jokaisella on omat inhokit....Kait mutta tuossa minun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, näin olemme erilaisia, ja hyvä niin :-) Itse rakastan ituja ja protskujauhekin viikottaisessa käytössä :-D Kiva kuulla muiden inhokeista :-)!

   Poista
 2. Paljasjalkaisuus, hui mikä ajatus, erityisesti näillä keleillä ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
 3. Samaistun kolmoskohtaan! Mulla on niin matala verenpaine, että pyörtyisin HOT-tunnille jo heti alkulämmittelyn aikana. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on tosi matala verenpaine ollut aina! Siitäköhän se sitten johtuu osittain, että HOT-hommat tuntuvat huonoilta...?

   Poista
  2. Mulla sama. Saunassakin voin istua vain max viiden minuutin pätkissä. Ei siis toivoakaan että voisi mennä jonnekin kuumaan ja vielä liikkumaan :D

   Poista
  3. Kohtalontoveri <3 Mähän oon molemmissa edellisissä raskauksissa pyörtynyt saunaan :-D Nyt oon osannut välttää pyörtymisen :-D

   Poista
 4. Avantouinti! Olen kokeillut! Ei voinut hengittää! Sitä en tekisi enää koskaan! :D Thih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Uskalsitko mennä kokonaan veteen? :-P Rohkea olit, kun kokeilit!

   Poista

Theme by: Pish and Posh Designs