Pages

Vaihtoehtoista apua

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Jo pitkään odotettua the Gurulla käyntiä jouduttiin valitettavasti siirtämään kuukaudella eteenpäin. Viimeisen viikon aikana Pikkusankarin oireet ovat onneksi hieman taas tasoittuneet, mutta tätä edeltävien viikkojen oireiden suuruus jäi kaivelemaan. Nyt on keksittävä jotain uutta. Sähköpostittelu The Gurun kanssa sai aikaan suuren mietintärykäyksen vaihtoehtohoitojen suhteen. Hän kannustaa kokeilemaan vaihtoehtohoitoja, mutta jättää päättämisvastuun niiden valinnassa tietenkin meille. Voi olla, että kuukauden päästä fiksaamme taas refluksi-, allergia- ja astmalääkitystä uuteen malliin hänen kanssaan, mutta onneksi vaihtoehtohoitojen kokeileminen ja perinteinen lääketiede ei sulje toisiaan (ainakaan meidän tapauksessa) pois.

Nyt sitten pää takoo eri vaihtoehtojen välillä, mistä lähdemme liikkeelle: vyöhyketerapia, osteopatia, homeopatia, Manuka-hunajan tms. itsenäinen kokeileminen, vai mitä… Kaikkiin edellä mainittuihin olen nyt pintapuolisesti perehtynyt, ja mieli on avoin jokaista hoitoa kohtaan. Tuskaton Pikkusankari- arki mielessäni antaa kaikki syyt kokeilla mitä vain hänen olonsa helpottamiseksi. Ajattelen, että mistään luettelemistani hoidoista ei  varmasti ole ainakaan mitään haittaa Pikkusankarille. Itseäni viehättäisi myös ajatus, että myös minä voisin saada apua synnytyskauhuuni jostain vaihtoehtohoidosta…

Vinkkejä näihin asioihin liittyen otetaan todella mielellään vastaan kommenttikenttään ja sähköpostitse ja tuttujen kesken tietenkin myös live-elämässä, kuten tähänkin asti :-)

6 kommenttia :

 1. Minä suhtaudun vaihtoehtohoitoihin yleensä aika skeptisesti, ellei ole nähtävissä miten se voisi vaikuttaa. Esimerkiksi homeopatiassa en näe, että siinä voisi mitenkään olla muuta kuin lumevaikutus. Jos aineiden vaikutus muka paranee mitä olemattomampiin ne laimentaa, luulisi vesijohtoveden olevan hyvinkin tehokasta lääkettä vaivaan kuin vaivaan. Minusta se on ihan puhdasta huuhaata. Haittaakaan siitä ei kyllä varmasti ole, joten siinä mielessä jos on tarpeeksi epätoivoinen voisi sitäkin kokeilla.

  Osteopatiasta minulla sen sijaan on ihan hyviä kokemuksia. Hain raskausaikana apua lantionalueen kipuun ja osteopaatti laittoikin lantion parempaan asentoon ja kivut hävisivät, joskin palasivat kyllä jonkin verran takaisin myöhemmin. Lisäksi kun mainitsin refluksivaivoistani, osteopaatti kuulemma asetteli vatsalaukkani parempaan asentoon. Hänen mukaansa vatsalaukun virheasento voi rasittaa ruokatorven alasulkijalihasta, saada sen löystymään ja aiheuttaa siten refluksia. En tiedä johtuuko siitä vai muusta, mutta synnytyksen jälkeen minua pari vuotta kiusannut kurkkurefleksi on pysynyt kokonaan poissa. Toinen osteopaatti, jolla olen käynyt synnytyksen jälkeen satunnaisesti lantio- ja selkävaivojen takia kertoi myös tutkineensa lopputyössään astman hoitoa osteopatialla Meilahden astmaklinikalla. Tulokset olivat kuulemma lupaavia, mutta eivät sitten kuitenkaan johtaneet jatkoon. En yhtään tiedä onko siitä apua, mutta vaikutusmekanismi kuulostaa mahdolliselta ja kannattaa mielestäni kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli sun näkemyksistäsi ja kokemuksistasi! Sait paljon ajatuksia mun mieleeni!

   Poista
 2. Tsemppiä ja onnea näihin yrityksiin! Kaikki konstit kannattaa kyllä kokeilla, ihan varmasti. Eikä teidänkään tilanteessa paljon lie hävittävää.. ikävä kyllä.

  Kirjoittelin joku aika sitten tänne sun gblogiin kommenttia, että meillekin uusi raskaus olisi toiveissa.. Noh, nyt se testitikku sitten näytti plussaa, ja ollaan miehen kanssa aivan kauhuissamme. Saiskohan noista vaihtoehtohoidoista apua näihinkin fiiliksiin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei siinä häviä kuin korkeintaan rahaa. :-)

   Voi mikä uutinen!! Mä niin muistan nuo ensifiilikset tämän toisen raskauden kanssa... Onnea oikein kovasti <3 Yhdessä löydetään tsemppihenki tähän! Voisihan noita vaihtoehtohoitoja kokeilla kai mihin vain... ;-)

   Tulehan kertoilemaan kuulumisiasi taas!

   Poista
 3. Miksi teidän Lääkäriaikaa siirrettiin? Mekin ollaan menossa parin viikon päästä, niin siksi mietiskelen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä. Pikkujätistä soitettiin, että valitettavasti teidän Tuomelan aikaa joudutaan siirtämään. Vähän ihmettelin kyllä. Tarjosivat kyllä puolen tunnin aikaa lähemmäskin, mutta Tuomela oli kehottanut mieluummin tunnin aikaan (joka meillä on joka kerta), joka sitten olisi kuulemma järjestettävissä yli kuukauden päähän vasta seuraavan kerran. Soittoajan sain sitten kyllä heti tuohon peruutetun ajan tilalle ja tietysti sähköpostit viuhuivat.

   Poista

Theme by: Pish and Posh Designs