Pages

Mahdollisuus uudelle

torstai 16. lokakuuta 2014

Ennakkoasenne: neutraalin skeptinen, mutta avoin. Mikä tahansa, mikä poikien hyvinvointia voisi kohentaa, on kokeilemisen arvoinen -ajattelu.

Kokeilun toteuttaja: lasten osteopatian todellinen pro-tason tekijä

Löydökset: Pikkusankarilla ryhti on painunut kasaan rintarangan alueella (kyfoosi on korostunut). Tämä aiheuttaa jäykkyyttä keuhkojen alueelle, eikä pleura (keuhkopussi) pääse liikkumaan normaalisti (tyypillinen löydös astmaatikoilla). Kylkiluut ja rintakehä ovat jäykät, eikä pallea pääse liikkumaan vapaasti. Minimullistajalla kallonpohjan alueella on jännitystä, joka estää vagushermon toimintaa (hermo, joka mm. hermottaa useita sisäelimiä). Lantion/ristiluun alueella hänellä on toispuoleista jännitystä, joka jatkuu melkein koko selän alueella niskaan asti. Epätasapainosta johtuen pohjukaissuoli työntyy liian ylös (väärään asentoon), jolloin ruuansulatuskanavan nesteiden eritys ja koko suoliston toiminta häiriintyy.

Kokeilun jälkeen: Pikkusankari ruinasi vettä autossa epätavallisen paljon: "Äiti, mä pyydän nyt ihan kiltisti, että oikeasti ajakaa kaupan pihaan ja menkää ostamaan mulle vettä, olen älyttömän janoinen! Äiti pliiiiis!". Hän myös nukahti autoon hieman kummallisesti. Osteopatian jälkeiset muutamat päivät ovat olleet Pikkusankarilla lähes oireettomia. Minimullistajalla alkoi osteopatiaa seuraavana päivänä peppu punoittaa ja puklua tuli niin, että ei ole vuoteen tullut sillä tahdilla! (Ja ei, emme kokeilleet ruokarintamalla samaan aikaan mitään uutta.) Minimullistajan osteopatian jälkeiset yöt ja päiväunet ovat olleet hieman edellistä viikkoa parempia. Toki tähän syynä voi olla myös rajun yskäisyyden ja räkäisyyden takia annettu nestevento juuri noina öinä, ja sinällään parempiin öihin ei paljon vaadittu, sillä koko viime viikko heräiltiin niissä ihanissa vartin pätkissä...

Kokeilun jatko: Ehdottomasti jatkuu. Edellinen lause ja se fakta, että koko ilo menee omasta pussista (ei vakuutusyhtiön) toivottavasti kertovat ilman tämän kummempia hehkutuksia sen, miten kokeilun koimme... :-)

6 kommenttia :

 1. Hmn..mielenkiintoista. Mikäli rahat antavat myöden kaikkeahan voi aina kokeilla. Kannattaa kuitenkin miettiä, että aina eri alan asiantuntijat pitää omaa juttuaan ihan ainutlaatuisena ja ehdottomasti oikeana. Kuuntelisin teidän th Kurua erilaisten kokeilujen osalta. Aika parantaa myös monia asioita. Tsemppiä tuohon polkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestä mielenkiintoista ;-)

   Joo, kyllä me yritämme kaikkemme, että rahat antavat myöten tällaisiin juttuihin, mitä ollaan pohdittu kauan (viimeiset kolme vuotta). Ja kun kyseessä ei kuitenkaan ole mikään yksityisen lääkärin liksaan verrattava summa, onneksi. Sitten nipistellään muista jutuista, poikien hyvinvointi on meille kaikkein tärkeintä.

   Luulen, että tuo on yleinen käsitys spesifien alojen asiantuntijoista, että he muka luulisivat itse pystyvänsä korjaamaan kaikki jutut kaikilla ihmisillä, -mutta ainakaan tähän meidän osteopaattiin tämä käsitys ei päde. Hänen sanojaan mukaillen:" Oireiden poistumista en voi luvata, mutta parhaani teen, jotta ne helpottuisivat". Hyvä anonyymi, voit olla varma, että meidän perheestä, jos jostakin skeptisyyttä löytyy liittyen tällaisiin sairauden/terveydenhoidollisiin juttuihin. Sen verran paljon ollaan jouduttu asioista ottamaan selvää tämän lapsellisen elämänkoulun aikana. Plus että kyllä tuo yliopistokoulutuskin antaa aika hyvät eväät yleisen kriittisen ajattelun suhteen :-)

   The Guru on täysin hyväksynyt tämän kokeilun, ja häntä olemmekin kuunnelleet :-)

   Aika parantaa joitakin juttuja. Mutta joitakin ei. Joskus aika pahentaa.
   Joskus tilanne on sen verran kriisiytynyt, että vaikka aika parantaisi, niin parantumisen nopeuttaminen ei ole yhtään huono juttu :-)

   Kiitos tsempeistä :-) Kivaa loppusyksyä sinulle!

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä! Tai siis, miten nyt kirjoittaisin...
  Ei kuulosta hyvältä mitä kaikkea hankaluutta pienten poikien kehoista löytyi, mutta toisaalta taas hyvä että löytyi. Nyt teillä on myös joku, joka osaa noita 'lukkoja' aukoa. Eivät tosiaan poista oireita kokonaan, mutta helpottaahan se oloa kun keuhkot ja pallea saavat liikkua kuten pitää, sekä suolisto on oikeassa paikassa, jolloin toimii oikein.
  Kyllähän sen itsekin huomaa että huono istumaasento nostattaa helpommin vatsahappoja ruokatorveen kun taas ryhdissä olo ei niin herkästi. Ja jos se huono ryhti on vallitseva olotila, on huono olo koko ajan.

  Tässä sen näkee että tämä ns länsimainen lääketiede keskittyy ihan liikaa aina yhden asian hoitoon. Ihminen on kokonaisuus. Jos kroppa prakaa jostain kohtaa, vaikuttaa se moneen muuhun kohtaan kipeästi. Ihan vaan esim selkä. Jos sinne koskee, kävelee helposti väärin, jolloin alkaa koskea jalkoja/lonkkia yms. Ja se kipu voi olla pahin juuri jaloissa eikä selässä. Sitten lääkärit hoitaa jalkoja eikä tutki mistä se kipu sinne tulee.

  Ja en nyt syytä teitä tai gurua, koska tiedän että guru asiansa osaa ja ottaa monta puolta huomioon. Sekä ohjaa eteenpäin. Tämä vain muille esimerkkinä jos epäilevät tämän teidän kokeilun järkevyyttä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivomme kovasti, että ainakin oireet helpottuisivat! Ja jos eivät, niin sitten ollaan ainakin kokeiltu ja annettu mahdollisuus.

   Tuo menee just noin - liian usein hoidetaan vain kehon yhtä kohtaa ja hoidetaan oiretta, ei syytä oireen taustalla!

   Kiitos Rinttu symppaamisesta <3

   Poista
 3. Olen kuullut paljon hyvää ostepatiasta refluksin hoidossa ja uskaltauduimmekin varaamaan ajan. Lääkekokeiluilla ja ruokakokeiluilla ynnä muilla ei ole tuntunut olevan juurikaan vaikutusta refluksiin tai vaikutukset ovat olleet lyhytkestoisia. Itse olen tuntenut jo pidemmän aikaa toivottomuutta tulevaisuutta kohtaan ja mieli on ollut aika maassa ja lannistunut. Refluksi ei ole ollut aikoihin (jos koskaan on ollutkaan) hallinassa. Tuo osteopatia-aika on herättänyt pientä toivoa, ehkä jotain voi vielä yrittää ja poikamme oireet helpottavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sikurina... <3 Samoja tunteita ollaan mekin läpikäyneet... Mä toivon todella, todella kovasti, että teillä(kin) osteopatia tuo avun! Tulehan sitten jakamaan kokemuksenne, jos jaksat.

   Poista

Theme by: Pish and Posh Designs