Pages

Apua ystäväperheelle (plus lahjakortti sinulle? - arvonta)

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

On ihmisiä, joita ajattelee vain lämmöllä.

On tilanteita, joita ei vain pysty ymmärtämään.

On tunteita, joita ei haluaisi kokea.

Eräs ystäväperheemme koostuu ihanista ihmisistä, jotka ovat joutuneet kokemaan käsittämättömän määrän sairauksia, huonoa tuuria ja vaikeuksia elämänsä aikana. Elämä on heittänyt koettelemusta toisen perään heidän eteensä. Olen vierestä seurannut, yrittänyt tukea ja olla hyvä ystävä. Viimeisin rotko, hometalosta lähtö, sai minut nyt kirjoittamaan tämän tekstin.

Tämä on sellainen tilanne, jota en pysty ymmärtämään. En pysty ystävälleni sanomaan, että ymmärrän heitä. En pysty sanomaan, että ymmärtäisin ollenkaan, miksi heille annetaan näin paljon vaikeuksia. Tätä ei pysty mitenkään järjellä selittämään.

Tunnen avuttomuutta, surua ja voimattomuutta heidän tilanteen edessä. Veimme itse heille niitä apuja, joita pystyimme. Sen lisäksi olin yhteydessä moniin yrityksiin, joista kaksi halusi lähteä vapaaehtoisesti tukemaan perhettä. 

Unikulma lahjoitti heille tyynyt ja peitot


S-ryhmä lahjoitti heille 50 euron lahjakortin

Tämä perhe on tilanteessa, jossa voivottelu on aivan turhaa. Tämä perhe tarvitsee konkreettista apua. Homepakolaisina he joutuivat jättämään lähes kaiken hometaloon ja muuttamaan evakkoon. Sen lisäksi perhe on vaikeasti allerginen, joten työtaakka arjessa on suuri. Perhe muun muassa jauhaa kaurajauhonkin itse, sillä vain yhden merkkinen kaurahiutale sopii heille. Perheessä on puhjennut tuoksu- ja kemikaaliherkkyys, joten mitään tavaraa he eivät voi ostaa kirpputorilta. Perheessä painitaan myös monien muiden sairauksien kanssa. Jos sinusta tuntuu, että haluat/pystyt auttamaan perhettä jollakin tavalla, niin laita minulle sähköpostia (heimeillavalvotaan@gmail.com), niin mietitään yhdessä, miten avun voisi toteuttaa ja miten sen saisi perille. Ihmisten (vähäisestä) auttamisinnosta, maailman itsekeskeisyydestä, julmuudesta ja muista jutuista en ala tähän nyt sen enempää kirjoittamaan. Jokainen tietää sisimmässään, mikä on oikein, jos sisintään kerkiää kuunnella.

Koska minä pyydän teiltä nyt apua, niin haluan myös antaa yhdessä toisen yhteistyökumppanin, Unikulman, kanssa yhdelle lukijalleni ergonomisen tyynyn (arvo 149e), joka valitaan UnikLab-mittauksen avulla. Arvonta järjestetään instagramissa (skribentti) seuraajieni kesken, kommentoimalla arvontakuvan alle. Jos et ole instagramissa, mutta haluat osallistua arvontaan, joit jättää kommentin myös tähän alle. Kommentissasi voit kysyä mitä tahansa uneen tai nukkumiseen liittyvää – Unikulman fysioterapeutti ja uniasiantuntija lupaa vastata kysymyksiin sitten erillisessä postauksessa.

Arvonta päättyy 31.12.2015 klo 00:00, jotta joku onnekas pääsisi heti uuden vuoden alkaessa painamaan päänsä uudelle tyynylle. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, ja hänelle lähetetään lahjakortti, jolla hän saa noutaa lähimmästä Unikulman liikkeestä juuri hänelle sopivan tyynyn.

Onnea arvontaan ja lämpöisiä ajatuksia jokaiselle, joka lähtee auttamiseen mukaan!

16 kommenttia :

 1. Hei! Onko raha paras apu vai tavarat? Juttelen vielä miehen kanssa, mutta me voitais olla mukana jotenkin.

  VastaaPoista
 2. Kysymykseni: Onko mahdollista, että lapsi, joka on oppinut nukkumaan huonosti (=heräilemaan usein yöllä) refluksin ym. vaivojen vuoksi, oppisi joskus myös nukkumaan paremmin?
  T. epätoivoinen sikurina (s.kansakoski(at)luukku.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi sikurina!
   Sinun kysymykseen liittyen minun tekee mieli kysyä teidän kuulumisianne nykyään <3 Kerro, jos tuntuu siltä <3

   Poista
 3. Olen huono nukkuja, heräilen aamuyöllä milloin mihinkin ääneen.Epäilen, että minulla on huono tyyny, joten sellainen tulisi tarpeeseen,osallistun siis arvontaan.uhatara@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kun huolehdit noin ystävistäsi. Osallistun kunnon tyynyn arvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki ystävistä pitää huolehtia <3
   Onnenpotku arvontaan!

   Poista
 5. En ole instagramissa, joten osallistun näin "vanhanaikaisesti" blogin kautta ;) Minua kiinnostaisi tietää, kuinka usein tyynyä oikeasti kannattaa pestä, ja onko säännöllisestä tyynyn tuuletuksesta oikeasti hyötyä vai tuntuuko siltä vain? :D
  Mukanaa joulua sinulle, ihanaa kun huolehdit toisista.
  t. Hanna / hanna1.purr(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkin onnistuu kyllä :-)
   Iloista loppuvuotta sinulle Hanna!

   Poista
 6. Osallistun minäkin näin vanhanaikaisesti, koska en ole Instassa. Olen tosi huono nukkuja, epäilen huonon tyynyn olevan osasyy siihen, uusi tyyny olis poikaa. Kuinka usein kannattaisi hankkia uusi tyyny? Iloista uutta vuotta sinulle! Hienoa, että autat.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ystävänä tämä on vähintä, mitä voin tehdä heidän puolesta.
   Muistorikasta uutta vuotta sinulle! :-)

   Poista
 7. Kysäisisin, miten paljon nukkuma-asento vaikuttaa unen laatuun? Entä mitä unissa höpöttely/kävely kertoo nukkujasta?
  marianna1 at luukku.com

  VastaaPoista

Theme by: Pish and Posh Designs