Pages

Laitatko sinäkin dödöä suuhun?

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Minä laitan!

kaunistautumishuoneessani a.k.a vessassa


Koko tarina alkoi siitä, kun minulta loppui deodorantti. Ei ollut muuta asiaa kauppaan ja verkkokauppakin (josta paljon tilaillaan) ei auta nopeassa hädässä lainkaan. En siis lähtenyt dödöostoksille, vaan aloin miettimään, mitä kaikkea itsetehdyssä luonnonkosmetiikassa voitaisiin käyttää kainaloihin. Tartuin miehen heittoon: "Iske kookosta, ruokasoodaa ja jotain hajua sekaisin!". Luotan mieheni vankkaan asiantuntemukseen näissä asioissa, mutta aloitin rauhallisesti... Ensimmäisenä aamuna laitoin pelkkää kookosöljyä - en ollut tyytyväinen hien enkä hajun estoon. Toisena aamuna lisäsin kookokseen ruokasoodaa - paljon parempi, mutta jotain puuttui edelleen! Kolmantena aamuna laitoin seokseen vielä piparminttuöljyä pari tippaa - täydellistä! Tämä setti pitää minulla niin hajut kuin läikätkin hyvin poissa ja tuoksu on niin fressi kuin voi olla! Seuraavalla viikolla loppui minun lempparihammastahna (jep, ennakointi näissä asioissa ei ole minun juttuni...). Mies vinkkasi taas ruokasoodan käytöstä hammaspesussa. Maku oli kuitenkin niin järkyttävä pelkiltään, että päätinpä kokeilla samaa settiä suuhun lisäten siis kookosöljyä ja piparminttuöljyä ruokasoodaan - ja kyllä se vaan toimii! Mahtavaa!


Parastahan näissä luonnonkosmetiikkajutuissa on se, että ainekset useimmiten löytyvät omasta ruokakaapista. Ja tällaisten dödöjen ja hammastahnojen turvallisuus on aika nopeasti testattu: jos voit niellä sitä, se todennäköisesti on myös turvallista muullekin kehon osalle kuin suolistolle :-)


Näillä pärjää aika hyvin! (Kookosöljy saatu Foodinilta. Piparminttuöljy ja ruokasooda ostettu muualta.)

Yhteistyössä Foodinin kanssa

20 kommenttia :

 1. Voi vitsit tuo hammastahnavinkki! Oon kyllä harrastanut kookosöljypurskuttelua, mutta onpa ollu taas pitkät piuhat! Kiitos tuhannesti tästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei ole hyvä! :-D Ja jos tykkää piparmintusta, niin siitä tulee kyllä toooosi raikas olo suuhun tuossa yhteydessä :-)

   Poista
 2. Näitä ruoka-aineksista tehtyjä dödöjä käyttää tosi moni kemikaaliyliherkistynyt ja ihmiset, jotka eivät halua turhia kemikaaleja itseensä. Ruokasooda on ihmeaine! Sillä puhdistaa kaikki! Huonekalut, autot, pyykit, hampaat yms. Me kemikaalisairaat olemme iloissamme, jos ei-kemikaalisairaatkin siirtyisivät kemikaalittomiin ja sitä kautta terveellisempään elämään. Näitä kookosöljy/sooda-reseptejä löytyy netistä vaikka kuinka. Mun yksi suosikkituote on Meinebase-mineraalimerisuola. Myydään apteekista. Sillä peset hiukset, kehon ja lähes mitä tahansa. Käytän myös ruususuolasaippuaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nämä tällaiset ovat kyllä hyviä niin ihmisen itsen kuin luonnonkin kannalta! Me mieheni kanssa olemme viime kuukausina vasta tajunneet ruokasoodan ihmeellisyyden! Tuosta Meinebasesta ja ruususuolasaippuasta olenkin kuullut, mutta vielä ovat testaamatta.

   Reseptejä varmasti on monia, mutta tykkään ideasta, että luonnonkosmetiikan kanssa saa itsekin vähän kokeilla ja taituroida, kun mitään kovin vaarallista tuskin saa aikaiseksi. Mulla on mielessä jo vaikka kuinka monta uutta yhdistelmää, joita aion kokeilla :-)

   Poista
  2. Todellakin, kannattaa kokeilla! Mä yritän pähkäillä täällä erilaisia tapoja häivyttää harmaat hiukseni, värjäys kun ei ole enää mahdollista edes luomukampaamoissa. Testannut oon kahvia, porkkanamehua yms ��

   Poista
  3. Kerro mullekin tulevan varalta, jos sellaisen keinon löydät!

   Poista
 3. Kookosöljyä dödöinä oon lukenut muualtakin mut en tiennyt että sitä voi hammastahnana käyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi käyttää joo, ja on aika miedon makuinen, jos ihan pelkiltään käyttää! Ruokasoodan kanssa sitten tujumpi setti.

   Poista
 4. Toi ruokasooda hampaidenvalkaisussa on tuttu juttu mutta mitäää itsetehty dödö! Toimiskohan toi itselläkin. Kuulostaa niin hassunhauskalta että pakko jopa kokeilla ehkäpä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vain ennakkoluulottomasti testaamaan :-) Ootko sä harjannut ruokasoodalla? Mitä oot tykännyt?

   Poista
 5. Kuulostaa hauskalle! Pitää laittaa tää kokeilta-listalle!
  Ruokasooda on muuten ihan ihme aine. Itse oon käyttänyt sitä mm makuupussin raikastamiseen ja kahvinkeittimen puhdistamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, toivottavasti ihmiset löytäisivät ruokasoodan ja sen eri käyttötarkoitukset!

   Poista
 6. Hammaslääkärinä on sanottava, että ruokasoodaa ei todellakaan pidä käyttää päivittäin hampaidenpesussa, sillä se kuluttaa kiillettä todella rajusti. Kerran, pari kuukaudessa maksimissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin kiinnostava tieto (vaikkakaan en jokapäiväisessä pesussa olekaan nyt käyttänyt). Onko sulla kertoa siitä enemmän faktaa, sillä eikö yleisesti ottaen hapokkaat aineet vie kiillettä hampaista? Niin onko se siis mahdollista myös emäksisten ainesten kanssa? (Ruokasoodahan on emäksinen...?)

   Poista
  2. Varmaan ainakin hätätapauksessa toimiva ratkaisu!:) Mietin lähinnä että tuo yhdistelmä ei sisällä fluoria joka taas ehkäisee hampaiden reikiintymistä!:) Muuten en itsekkään hammashoitajana uskalla tuosta sodasta sanoa mitään!:)

   Poista
  3. Sekä voimakkaat hapot että emäkset syövyttävät. Hapot vaan tunnetaan yleisesti paremmin. :) Kaikki pesuaineet esim. ovat emäksiä, ja tujuimpia ei tosiaan kannata paljaille käsille kaataa tms.

   Poista
 7. Kuivasampoona käytän puhdasta talkkia. Toimii mahtavasti. Paremmin kuin kaupan kauhukuivasampoot. Nyt pitää kokeilla kehittämääsi dödöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös käyttänyt talkkia, mutta nyt siirryin vieläkin luonnonmukaisempaan, eli perunajauhoon :-D Siitä ajattelinkin kirjoittaa seuraavaan vinkkipostaukseen :-)

   Poista
 8. Kokeile putsata ruokasoodalla pinttyneet kahvi/teejäämät keittiön pesualtaasta, niin et välttämättä halua enää kokeilla hampaisiin..saattaa olla todella vahingollista hampaille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/02/02/11-health-benefits-baking-soda.aspx

   Lukaiseppa ihan aluksi vaikka tuo linkki :-)

   Poista

Theme by: Pish and Posh Designs