Pages

Kookosmanna on uusi kookosöljy

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Tiedättehän te ne ruokatrendit, joista aina monessa paikassa kirjoitetaan samaan aikaan ja joita ihmiset sitten hullaantuvat ostamaan hyllyihinsä? (Ja tämähän ei ole ollenkaan huono juttu terveellisissä jutuissa.) Ei varmaan ole Suomessa enää montaakaan ihmistä, jotka eivät olisi kookosöljystä kuulleet. Kookosmanna on nyt uusi kookosöljy! Ainakin meidän perheen mielestä!

Miksi minä siis kirjoitan nyt kookosmannasta? No koska me ollaan ihan hullaannuttu siihen! Mitä se kookosmanna sitten on? Ja miksi se on nouseva trendi? Mihin sitä voi käyttää?


Kookosmanna, tai toiselta nimeltä kookossose, on rakenteeltaan sakeampaa kuin kookosöljy. 100g kookosmannaa pitää sisällään 63g rasvaa, 8g proteiinia ja 6g hiilihydraatteja. Kookosöljy puolestaan on 100% rasvaa. Kookosmannassa on herkullisen kermainen maku, mutta ilman kookosöljyn tuhtia rasvamaisuutta. Mikään kookosöljyn light-versio kookosmanna ei siltikään ole.

Kookosmannaa voi käyttää monella tapaa. Toistaiseksi omat käyttökokemuksemme ovat rajoittuneet vain keittiön uumeniin, kun taas kookosöljyä olemme käyttäneet mm. ihonhoito- ja hygieniatuotteenakin. Tässä viisi hyväksi todettua pikareseptiä kookosmannasta:

1) Lusikoi sellaisenaan (Meillä mies + lusikka + kookosmannapurkki ovat melko tuttu näky... ;-))

2) Laita puuroon "voi"silmäksi tai raakapuuron sekaan3) Käytä munakokkelissa maidon/kerman korvikkeena (voi kuulostaa aika hooceeltä, mutta kokeilkaa oikeasti!)

4) Käytä osana raakasuklaan valmistuksessa - tai jos on kiire saada nopeasti herkkua, niin sekoita keskenään:

1 rkl hunajaa
1 rkl maapähkinävoita

5) Tee siitä kookosmaitoa blendaamalla 1 osa kookosmannaa noin 3 osalla vettä. Maito sopii smoothiepohjaksi tai vaikkapa kahviin.

6) Täytä taateli kookosmannalla.


Yhteistyössä Foodinin kanssa

4 kommenttia :

 1. Ihana kun vinkkasit mihin tätä voi käyttää! Kookosöljy onkin ollut jo pitkään käytössä ja tätä kookosmannaa olen miettinyt ostavani myös.. ensi viikolla siis kauppaan hakemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi vinkki oli pudonnut pois kyydistä, joten lukaiseppa kohta 6) vielä :-)

   Melkein saatan arvata, että yhden mannan jälkeen tulee ostettua toinen, ja kolmas, ja neljäs... :-D

   Poista
 2. Ikinä ennen kuullutkaan! Mielenkiintoista :)

  VastaaPoista

Theme by: Pish and Posh Designs