Minun reseptini ovat (lähes) aina lehmänmaidottomia sekä gluteenittomia, mutta usein myös muita -tonittomia. Nyt on luvassa resepti, joka on sekä maidoton että gluteeniton sekä halutessasi myös kananmunaton, mutta kallellaan normaaliin siinä, että siinä on käytetty niin sokeria kuin hiivaakin. Tämmöinen resepti on allergisen perheen helppo antaa vaikka niille perinteisen leivonnan sukulaistädeille, joiden silmät pyörähtävät kattoon, kun ohjeessa lukee kookossokeri, psyllium tai stevia. Äidilleni kiitos reseptin kehittelyavusta!
Peltipulla
taikina:
4dl haaleaa vettä (/kasvimaitoa)
50g hiivaa
(1 kananmuna, jos haluat taikinaan mehevyyttä)
(1 kananmuna, jos haluat taikinaan mehevyyttä)
2tl kardemummaa
1tl suolaa
1½dl sokeria
n. 10dl jauhoja (esimerkiksi 2dl kaurahiutaleita, 2dl tattarijauhoja, 2dl riisijauhoja, 2dl maissijauhoja)
150g sulaa rasvaa (muista, että maidottomassa ruokavaliossa rasva ei saa olla voi!)
täyte:
hedelmänpaloja/marjoja oman mielen mukaan (ja halutessasi hilloa hedelmien/marjojen alle, niin mehukkuus lisääntyy), meillä käytettiin mustikoita
muruseos:
50g rasvaa
1dl sokeria
1dl tattarijauhoja
Hienonna hiiva haaleaan veteen (tai kasvimaitoon). (Sekoita joukkoon kananmuna.) Lisää kardemumma, suola ja sokeri. Lopuksi lisää jauhoseos sekä sulatettu rasva. Levitä taikina pellille nousemaan 20 minuutiksi. (Jos käytät hilloa, laita se pohjalle seuraavaksi.) Ripottele päälle hedelmät/marjat. Nypi toisessa kulhossa muruseos tasaiseksi ja levitä täytteiden päälle. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.
Yhteistyössä Foodin
p.s. Huomiseen asti on vielä aikaa käydä osallistumassa Samasta Padasta -kirjan arvontaan blogini facebook-sivuilla!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti