Sain pari päivää sitten töihin mieheltäni whatsupissa kuvan herkullisen näköisistä kookoskekseistä uunissa. Tekstissä kerrottiin, että maistuisi varmaan mullekin (kiitos kulta vaan siitä keksinhimosta loppupäivän ajan...). Hetkeäkään en epäillyt, etteikö olisi maistunut, mutta kun kotona maistoin niitä (söin kaikki loput), ne olivat vielä parempia kuin olisin kuvitellut niin simppelillä ohjeella ja simppeleillä raaka-aineilla! Tässäkin asiassa siis pätee seikka, että kun satsaa laatuun raaka-aineissa, niin ei tarvitse mitään kummempia kikkailuja, jos sellaisia kikkailuja ei tahdo tehdä.
En ole nyt raskaana ollessani ollut kovin makean perään, joten nämä keksit olivatkin juuri minulle sopivia: eivät liian makeita, mutta silti todella maukkaita ja aivan mahtavan kuohkean rakenteen omaavia! Tässä tulee ohje. Keksit ovat maidottomia, gluteenittomia ja sokerittomia, lisäksi myös pähkinättömiä.
Kookoskeksit
2 kananmunaa
1-2dl erytritolia (oman makeusmaun mukaan määrä)
3dl kookoshiutaleita
1rkl psylliumia
hyppysellinen suolaa
ripaus vaniljaa
Vaahdota kananmunat ja erytritoli vaahdoksi. Lisää joukkoon hellästi käännellen loput ainekset. Nostele nökäreitä leivinpaperin päälle ja paista uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia.
Yhteistyössä Foodinin kanssa
Vaikuttaa hyvältä ja ihanan simppeliltä. Kuinka monta keksiä tällä ohjeella tulee (noin)? Ajattelin tehdä lapsen synttärijuhliin ja mietin riittääkö tämä määrä vai tuplaanko.
VastaaPoistaTällä ohjeella tulee pellillinen, eli kappalemäärä riippuu tietysti keksien suuruudesta, mutta siinä kymmenen molemmin puolin :-)
Poista