Pages

Lääkekaapin bileet

maanantai 17. joulukuuta 2012

Tänään esittelyssä Pikkusankarin normaali lääkearsenaali:

Aamu alkaa sängyssä pipin valittamisella. Silloin syöksytään Losec-purkille, ja Pikkusankari nappaa veden kanssa yhden tabletin (10mg). Samalla otetaan astmalääke Ventoline (2 suihkausta). Aamupalan yhteydessä napataan apteekin erityismonivitamiinivalmiste sekä maitohapot ja d:t. Aamupäivällä otetaan allergialääke Aerius (2,5ml) sekä taas suihkitaan Ventoa (2 suihkausta). Iltapäivällä päikkäreille YRITTÄMISESTÄ ei tule mitään ilman Gavisconia (2,5ml). Illan suussa juostaan uudelleen Losec-pillereiden äärelle (10mg). Ventoa kulutetaan vielä kaksi suihkausta. Kun yöunille yritetään rauhoittua, on ennätys, jos menee 5 minuuttia ennen kuin Pikkusankari pyytää Gavisconia (2,5ml). Seuraa nukahtaminen, ja ehkä uudelleen heräilyä, tuskailua ja pipin valittamista. Sitten saatetaankin kaivaa kaapista kipulääke Panadol (215mg), ja kaataa annos Pikkusankarin kurkusta alas.

Nämä lääkekaapin bileet on sponssannut äiti, joka yrittää kaikkensa syöttää lapselleen mahdollisimman vähän lääkkeitä, on kokeillut luontaistuotteita lääkkeiden sijasta, ja jolla on apunaan allergologi, joka ei turhaan määrää lääkkeitä.

8 kommenttia :

 1. On aikamoiset bileet tosiaan! Itsekin mietin usein tuota lääkemäärää mitä neidille uppoaa. Meillä menee aamulla Losec, päikkäreille ja illalla Gaviscon, päivällisellä Movicol suolen toimintaa helpottamaan ja illalla vitamiinit. Kipuun menee Pronaxen silloin tällöin öisin. Tällä lääkemäärällä onneksi menee aika tasaisen rauhallisesti, kunhan pysytään kärryillä mitä neiti on nauttinut hoidossa ruuaksi. Olen satavarma, että joku yliherkkyys neidillä vielä on, minkä kärryille ei olla vielä päästy, vaikkakin ruoka-aineiden laajuus ei millään tasolla vastaa sitä mitä 3,5 vuotiaan pitäisi pystyä jo syömään. Yksinkertaisella sapuskalla päästään pitkälle mutta auta armias, kun hoitotäti saa päähänsä tarjota thaimaalaista ruokaa! Meillä onkin työn alla lista ruoka-aineista joita voi käyttää, sen sijaan mitä ei saa syödä, kosk oikeasti ihan kaikkea ei olla vielä testattu!

  Loputon suo sanon minä ja tuo lääkkeiden määrä...puuhhh, samassa suossa ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samassa lääkesuossakin taidetaan olla :-/

   Ai että teillä hoitotäti tekee omia ruokatestailujaan thaikkuruualla... Ohhoh. Se ruokalista on varmaan ihan hyvä idea :-)

   Poista
 2. Oletko koskaan törmännyt tai jopa kokeillut luontaistuotekaupasta saatavaa nestemäistä piitä? Olen itse aivan ällikällä lyöty, kun meidän vauvan refluksikivut loppuivat lähestulkoon kuin seinään sen jälkeen, kun aloimme sitä käyttää. Käytämme sitä Gavisconin sijaan ja toimii - ainakin meillä. :) Ja mikä parasta, ilman lisä- ja lääkeaineita. En nyt siis mitenkään vertaa meidän tilannetta mitenkään teidän tilanteeseen, mutta jospa joku joskus sattuisi törmäämään tähän kommenttiini ja saisi apua kipeän lapsen hoitoon. Jaksamista teille refluksiarkeen - tämä blogi on aivan mielettömän tärkeää vertaistukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :)
   Ollaan testattu Siliceaa tässä viime viikkoina niin, että pyrittiin pikkuhiljaa vaihtamaan se Gavisconin tilalle, mutta Silicea ei pitänyt kuin ihan vähäisiä oireita kurissa, ja tyyliin vajaan tunnin lääkkeen annon jälkeen. Piti siis palata Gavisconiin takaisin :( Mutta olen kyllä kuulluut tuotteesta toooosi paljon hyvää, ja toivonkin, että muilla se voisi olla paremmaksi avuksi kuin meillä!

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, minä ainakin menen ostamaan ja kokeillaan auttaako iltanukahtamisiin. Meidän 7kk poika nukahtaa vain istualleen syliin ja itkien :(. Muutoin refluksioireet on aika hyvin hallussa nexiumilla ja imetysdieetillä, etenkin päivisin. Alkuyöt nyt on aika lailla heräilemistä ja nousuja välillä enemmän ja välillä vähemmän. Päivisin rattaisiin ulos nukahtaa ongelmitta, mutta ei sisälle. Toi ilta itkeminen on todella ahdistavaa, kun toinen raukka pieni on ihan väsynyt mutta ei voi rentoutua uneen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa tosiaan kokeilla, siitä kun ei mitään haittaa ole!

   Meillä nukahdettiin yöunille 1,5-vuotiaaksi asti tissille tai sylissä keinuttaen itkuun. Sen jälkeen saatiin sänkyyn nukkumaan niin, että toinen vanhempi on nukahtamiseen asti vierellä; silittää ja hellästi hieroo, ehkä laulaa. Tällä mennään vieläkin. Pari viikkoa sitten otettiin päikkärinukuttamiset rattaissa pois, kun kai se on pakko yritää päikkäreitä sisälle, kun rattaat jäävät auttamattomasti pieniksi... On nukkunut kolmet päikkärit tuon rattaiden poisjätön jälkeen, umpiväsyneenä joko autoon tai liian myöhäiseen ajankohtaan syliin väsähtäen. Että työnsarkaa on vielä täälläkin unille laiton osalta...

   Poista
 4. Onko teillä Emmi kortikosteroidihoitokokeesta ollut puhetta? Tutun kuuloista arsenaalia vähän eri lääkkeillä ja Prepulsidilla höystettynä, isommalle aloitettiin nyt Ventolinen ohelle Flixotide (ja tadaa, koko syksyn jatkunut ja pahentunut yskä loppui ilmeisesti!). Tutun kuuloista myös tuo päikkäriruljanssi isomman kohdalta. Pienempi saatu nyt nukahtamaan "sänkyynsä" (=140cm leveä patja, jolla jompi kumpi vanhemmista nukkuu myös) heijauksen ja kanniskelun sijaan niin, että nukahtaa viereen (tai useimmiten nukuttavan vanhemman päälle) 20-60 min kuluessa käytyään tarkistamassa verhoja järjestämällä, että kyllä on ilta joo, ryömimällä nukuttavan vanhemmat yli 50 krt jne. Mutta superiso edistys hyssyttelyn sijaan, koska kohta 1,5v ja painoa ihan kiitettävästi ainakin sylihyssyttelyyn. Eipä mulla siis tarjota oikein mitään vinkkejä noihin, mutta koitan kirjoittaa joskus lähiaikoina, olen ollut ihan tööt viime aikoina, kun useita työpäiviä mennyt 2-3h unilla. Hurjasti voimia! kovat on cocktailit mut ette ole ainoita, jos yhtään lohduttaa... <3 EO

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis en ole tuollaiseen kyllä koskaan törmännyt, tuohon sanahirvitykseen... Täytyy ottaa selvää!

   Kiva EO, että jaoit samanmoiset kokemuksesi lääkerumbasta ja nukuttamisesta! Ja joo, kyllä hengästytti ja hauikset kasvoivat, kun 13 kiloista heijasi tunnin sylissään. Se olikin sitten jo selkeästi mieheni hommaa...

   Kirjoittele lisää, kun saatte hieman tasapainoisemman refluksitilanteen perheellenne, ja sinulla on aikaa.
   Tuo kuulostaa kyllä taas yhdeltä extreme-lajilta, kun sinun ammatissasi asiantuntijoit parin tunnin yöunilla! En voi minäkään sanoa muuta nyt kuin että toivon niin sydämeni pohjasta, että teillä pian helpottaa!!! <3

   Poista

Theme by: Pish and Posh Designs