Vielä kerkiää leipoa joulupöytiin. Meillä jouluvalmistelu on melko rentoa ja leppoisaa touhua. Jostain tietty voisi kohta aloittaa. Kai? Tässä jotain, mistä voisi aloittaa, jos aikoo leipoa gluteenitonta (kananmunatonta) herkkua. Valitettavasti itselleni en pysty ottamaan kiitosta näiden reseptien kehittelystä, mutta niiden laajasta maisteluarvioinnista kyllä. Että kiitos vain Mummo, taas kerran!
Persikkapiirakka
1,5dl tattarijauhoja
1,5dl maissijauhoja
1,5dl sokeria
noin 1 tl psylliumia
2dl laktoositonta kerma-maitoseosta
1dl laktoositonta voisulaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kevyesti joukkoon muut ainekset. Älä vatkaa. Asettele päälle persikkalohkot. Paista 180-200 asteessa 15-20 minuuttia.
Tontut kävivät jo maistelemassa. Hymyhän siinä heille tuli. |
Joulutortut
200g laktoositonta voita
250g laktoositonta rahkaa
noin 4dl tattari-riisijauhoja
vajaa teelusikallinen ksantaania
Vatkaa voi ja rahka. Lisää jauho-ksantaaniseos. Sekoita. Laita jääkaappiin kylmenemään tunneiksi tai vaikka yön ajaksi. Kauli ja täytä. Paista 220 asteessa noin 7 minuuttia.
Maustekakku
noin 4dl tattari-maissi-riisijauhoja
2 dl sokeria
2tl kanelia
2tl vaniliinisokeria
1tl kardemummaa
150g sulaa laktoositonta voita
2,5dl laktoositonta piimää
noin 2-3dl pilkottuja luumuja ja rusinoita
1tl ksantaania
½tl soodaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet. Sekoita vain sen verran että aineet tasoittuvat. Kaada kakkuvuokaan ja paista 175 astetta noin 50 minuuttia.
Herkullista joulua kaikille huippulukijoille ja blogin kurkkaajille!
Maukkaan näköisiä leivonnaisia :)
VastaaPoistaOletko (tai onko mummo) koettanut kaulia tuota joulutorttutaikinaa kerroksittain? Resepti näyttäisi olevan niin lähellä tavallista voitaikinaa, että siihen luulisi kyllä saavan lehtevän rakenteen, jos haluaa (ja jaksaa nähdä vaivaa). Esimerkiksi kinuskikissalla on selkeä ohje kaulitsemiseen: http://www.kinuskikissa.fi/voitaikina/
Oikein hyvää joulua koko teidän porukalle!
Juuri tuota taikinaa Mummo ei ole koettanut kaulia kerroksittain, mutta kertoi, että jos aikaa ja innostusta on, niin tuollakin taikinalla onnistuu kerrostaminen! Tämä kyseinen taikina oli tosiaan pikataikina :-)
PoistaTeille myös rauhallista joulua!
Namskis näyttää hyvälle!
VastaaPoistaJep, makukin on kohdillaan :-) Mutta voooou, kun kävin kurkkimassa sun blogin puolelle!! Ihan mielettömiä kuvia ja tunnelmia! Ja niin supersöpöt kuvauskohteet. Ihastuin :-D
Poista