Pages

Kohti oireetonta elämää

torstai 30. lokakuuta 2014

Sehän tässä koko refluksi-allergia-astmaelämässä on aina (ollutkin) päämääränä: oireeton elämä. Kuten aiemmin jo kerroin, nyt pistettiin vihdoinkin uudenlaista bensaa autoomme matkalla kohti oireetonta elämää. Sen bensan nimi on osteopatia. Kaksi kertaa takana - ja luulen, että muutama ainakin vielä edessä. 

Tässä toisen kerran jälkeinen typistetty tietopläjäys: 

Minimullistaja on todennäköisesti ollut kohdussa pahasti puristuksissa, sillä edelleen hän on huomattavasti eteenpäin koukistuneessa asennossa. Supussa olemisen takia pallea ei ole päässyt/pääse toimimaan kunnolla, ja näin ollen sen takia on saattanut syntyä refluksivaiva. Koko lantion alueella, erityisesti vasemman lonkankoukistajan alueella, on jäykkyyttä. Kallonpohjan alueella on myös edelleen jäykkyyttä, ja tämä häiritsenee vagushermon toimintaa. Näitä jäykkyyksiä osteopaatti pyrkii helpottamaan.

Pikkusankarin keuhkot olivat saaneet lisää tilaa ensimmäisen osteopatiakäynnin jälkeen. Mutta edelleen rintarangan alue on jäykkä, ja se vaatii availua, jotta astmaoireet helpottaisivat edelleen. Samoin kuin Minimullistajalla, Pikkusankarillakin pallea on "puristuksissa".

Pikkusankarin helpompi arki näyttää muun muassa tältä.

Miten muuten menee:

Pikkusankarin lääkearsenaali on tällä hetkellä maksimit Losecista, Seretidestä ja Ventolinesta. Gavisconia annamme tarvittaessa. Ruokailua on rajoitettu sen verran, että viinimarjat, sitrushedelmät sekä manteli ovat pois käytöstä, ainakin suurissa määrin. Rajoituksen alla olevien ruokien ja Pikkusankarin huonon olon/käyttäytymisen syy-seuraus-suhde on huomattu olevan noin sataprosenttisen varma, ja siksi the Gurun ohjeiden mukaisesti me ne poistimme ruokavaliosta (ja voi olla, että lisää ruokia rajoitamme, jos saamme varmoja syyllisiä kiinni). Pikkusankarin olo on viimeiset viikot yleisesti ottaen ollut huomattavasti parempi/vähäoireisempi/rauhallisempi. Päivät ovat olleet helpompia ja yöheräilyt lääkkeenpyytämisineen ovat jääneet lähes kokonaan pois. Gavisconiakin on annettu entisen jokapäiväisen annoksen tai parin sijaan viime viikkoina yhteensä vain muutaman kerran. Syitä on vaikea tietää, on se sitten syksy, osteopatia, ko. ruokien rajoittaminen tai Pluton ja Saturnuksen asento, pääasia on, että kohti oireettomampaa elämää mennään!

Minimullistajan tilanne onkin epäselvempi: vuoristorata jatkuu. Osteopatiasta on selvästi ollut JOTAKIN vaikutusta; siis aluksi ainakin negatiivista (esimerkkinä puklaamista, jota ei ole tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana kuin osteopatian jälkeisinä kahtena päivänä). Niin, ja ruokavalio: rotaatioita on pikkuhiljaa tehty enemmän niin minun kauttani kuin suoraankin Minimullistajan suuhun. Ja tämä saattaakin olla se suurin tekijä vuoristoratamaiseen arkeen. Lääkkeisiin emme ole vieläkään koskeneet Minimullistajan kanssa, mutta jos yöt jatkuvat repaleisina viikko toisensa jälkeen, saatamme harkita the Gurunkin ehdottamaa Losec-kuuria.

Tässä eräs Minimullistajan hotelliaamiainen. Joskus matkalla on pakko tehdä pieniä kompromisseja rotatoinnin suhteen. Tässä maisteltiin muun muassa ei-ihan-niin-varmaa-mangoa.

p.s. Niinhän siinä sitten kävi, että instagram vei mukanaan; meidän arjenkoukeroita voi siis tarkemmin seurata, kun iskee instagramin hakukenttään skribentti-nimen.

9 kommenttia :

 1. Hienoa kuulla, että olette saaneet apua osteapatiasta ja löytäneet yleensäkin tuollaisen avun. Toivotaan, että teillä vihdoin lähtee menemään parempaan suuntaan vaikka noita lääkkeitä tuossa onkin aikamoinen määrä pikkuisella. Hyvää pyhäinpäivää Helsingistä koko perheelle:) Eksyin pitkästä aikaa tänne sivuillesi ja uskaltauduin ihan kirjoittamaan vaikka en ole varsinainen sivusi jäsen ja oli muuten kivaa luettavaa. Täytyypä käydä tuolla sinun intragramissa se on minulle ihan uusi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anonyymi!
   Jep, en halua hurrailla turhaan etukäteen osteopatian nimissä, mutta katsotaan avoimin mielin, mitä hoitokerrat tuovat tullessaan :-) Voihan olla, että Pikkusankarinkin tilanteessa kokonaisuus on nyt paremmin kuosissa kuin ennen - osteopatia yhtenä osana kokonaisuutta.
   Lääkkeitä hänellä menee edelleen liikaa - haluaisin niin kovasti, että hän pääsisi eroon kaikista lääkkeistä, mutta näillä näkymin se ei ole mahdollista. Pakko antaa lääkkeitä, sillä ilman lääkkeitä hän on tuskainen ja oireinen. Mutta onneksi sentään esimerkiksi allergialääkettä taidetaan hänelle nykyään tarvita vain keväisin ja kesäisin, sehän on jo iso muutos lääkekokonaisuudessa sekin.

   Kiva että kommentoit, vaikka et jäsen olekaan :-) Minä en edes niin ymmärrä tuon jäsenjutun päälle, joten enemmän kuin mielellään luen Anonyymienkin kommentteja!
   Istagram on minullekin upouusi juttu. Yllättävän helppo käyttää myös tällaiselle ei-niin-tietotekniikkafiksulle :-)

   Hyvää pyhäinpäiväviikonloppua myös Helsingin seudulle!

   Poista
 2. Hei! Me kokeiltiin pienemmälle myös osteopatiaa ja musta Se helpotti oireilua. Pitää varmaan viedä isompikin sinne kun nyt tuli Gurun kontrollissa jo tähystysuhka keväälle jos ei saada losecia purettua..Ihanaa lukea että toiminut teillä, muutenkin pitkästä aikaa kommentoin, seurannut olen kyllä ja instaan meni heti seurantaan myös :) Meneekö teillä mikä mhb? Onko vsl ollut kokeilussa? Me kokeiltiin mutta ei sopinut pienemmälle joka sitä olisi kipeämmin tarvinnut..Isommalla käytössä nyt siis sekin. Ihanaa talven alkua ja voimia myös kotoiluun..itse tein nyt pari kk töitä mutta jään kevääksi kotiin vaikka onhan Se sellaista 24/7 työtä että kauhistuttaa välillä :) Meillä onneksi oli isovanhemmat apuna niin lapset olleet kotona tämän ajan. Voimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistavaa lukea näistä osteopatian kokemuksista! Toivottavasti teillä auttaisi myös isomman kanssa!!

   Aloin jo kirjoittamaan meidän maitohappojen nimeä tähän, mutta sitten tulikin black-out! Palaan asiaan heti huomenna, kun pääsen kaivamaan ne tuolta jääkaapista :-) Mutta VSL se ei ole; ei olla raaskittu sitä kokeilla :-(

   Onhan tämä aikamoista 24/7 hommaa! Onneksi mies tekee kaikkensa, että tämä ei olisi mulle 24/7 hommaa ;-)

   Voisin kuvitella, että parin kuukauden työssäkäynti piristi ainakin jollakin tavalla!
   Kivoja kotipäiviä teille siis myös ja rutkasti puhtia arkeen <3

   Poista
  2. Maitohapoista: meillä on kierrätetty näitä merkkejä: Bioteekin Probiootti Plus, Biomedin Achidophilus ja Biolatte Orginal.

   Poista
 3. Meillä oli myös viikolla osteopatiakäynti ja näiden parin päivän perusteella voin sanoa, että on auttanut. Jännitin ensin, miten koko hoitotoimenpide onnistuu pienen aropupun kanssa, mutta poika istui puoliksi isin sylissä ja hoitopöydällä, tutki leluja ja ojenteli niitä osteopaatille toisensa jälkeen (mikä on melko varaukselliselta pojaltamme suuri luottamuksenosoitus). Olin aivan häkeltynyt, miten taitavasti ja hienovaraisesti osteopaatti toimi matkien vanhempien vuorovaikutusta. Poika ei tainnut edes tietää olevansa hoitotoimenpiteen kohteena. Pojalla oli tyypilliset refluksikon jumit kehossa, oikeanpuoleinen vagushermo ja pallea, lisäksi ristiluun ja ylimpien kylkiluiden alueella. Toimenpiteen jälkeen, poika kirmaili iloisesti ympäriinsä ja juoksi nauraen osoteopaatin syliin. Vielä lähtiessäänkin halusi käväistä sylissä. Pojan ruokahalu on pysynyt hyvänä, ehkä jopa kasvanut käynnin jälkeen (veteli äskenkin ison pojan annoksen!), maha ei enää ole ruokailun jälkeen kivikova ja takana on kaksi yötä 1-2 yöherätyksellä (!). Huomattavin muutos kuitenkin on pojan iloisuus. Vaikka virtaa riittää edelleen, olo ei tunnu enää levottoman tuskaiselta. Poika on nauranut paljon ja ollut jotenkin jännän tyytyväinen, halii ja pusii äitiä aivan mahdottomasti. En tiedä, onko tämä kaikki osteopaattikäynnin ansiota, mutta tervetullut hyvä jakso parin kuukauden sairastelun ja erittäin huonon jakson jälkeen kuitenkin. Meille riitti osteopaatin mukaan yksi kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiiiiii!!! Aivan mahtavaa! Olen tosi iloinen teidän puolestanne! Oli osteopatian vaikutusta tai ei, niin älyttömän hyvältä kuulostaa :-)! Ja myös tuo, että teille riitti vain yksi kerta! Nyt kaikki toivo siihen, että tuollainen olotila jatkuisi piiiiitkään! Kerrassaan ihanaa! (Ei vaan voi olla hehkuttamatta... :-D)

   Poista
 4. Kiitos, olen aivan ihmeissäni itsekin :) Tekisi mieli hehkuttaa koko ajan, mutta takaraivossa jyllää yhä varoituksen ääni: aina on tullut niitä karvaita pettymyksiä hyvien kausien jälkeen. Mutta kuitenkin... jotenkin tuon pojan koko olemus on niin erilainen ja niin paljon kummia on tapahtunut. Nyt on takana kaksi yötä ilman yöherätyksiä! Poika on koko elämänsä aikana nukkunut ehkä 2 tai 3 yötä ilman itkeskelyä/heräämistä. Tänään herättyään hän pötkötteli ensimmäistä kertaa vieressäni ihan rentona ja tyytyväisenä (noin 20 minuuttia) ilman vääntelyä ja ylöspönkäämistä, ilman kitinää ja kätinää. Ensimmäistä kertaa tänään kokeilimme myös nukkua yhdessä päiväunet, ja vaikkei uni tullutkaan, viihtyi hän vieressäni puoli tuntia. Pojan ennätys paikoillaan pysymisessä on ollut varmaan 10 sekuntia (ellei mukaan lasketa kertoja, jolloin hyvin väsynyt, sairas tms.) Nytkin tuolla loikoilee isin kainalossa :)
  Toivotaan, että teilläkin osteopatia alkaa helpottaa oireilua entistä enemmän. Kiitos vielä ihanasta blogistasi, siitä on ollut suunnaton apu etenkin vaikeimpina hetkinä, ja olen oppinut avullasi suhtautumaan tilanteeseemme vähän enemmän huumorilla (vaikka välillä on ollut nauru tästä touhusta todella kaukana...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuohon sun kertomukseen voi sanoa muuta kuin että vau, vau ja vau!! Voi kumpa vaan jatkuisi ja jatkuisi tuolla tavalla!
   Olisihan se aika mieletöntä, jos meilläkin tuollaista tapahtuisi... :-D

   Ihana kuulla, että blogista on ollut apua <3 Huumori on tosiaan mun yksi keino selvitä tästä välillä aika mustastakin arjesta, mutta tietyissä tilanteissa huumori on kyllä aika kaukana...

   Poista

Theme by: Pish and Posh Designs