Pages

Mitä minä voisin leipoa sinulle?

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Tätä kysymystä kun minulta kysytään imetysdieettini aikana, kerron yleensä kohteliaasti, että voin tuoda omat sapuskani, jotta minulle ei erikseen tarvitsisi leipoa. Mutta jos kylään kutsujan taikinasormet vipattavat vallattomasti, annan yleensä jonkin oikein helpon reseptin ehdotukseksi, jos pelkkä kiellettyjen ruoka-aineiden lista ei tarjoa tarpeeksi tilaa leipojan mielikuvitukselle. Ehdotan yleensä sellaista reseptiä, joka ei vaadi Excaliburia, hikisiä harhailuja etnisten ruokien osastolla, omia vihannesviljelmiä, nettitilauksia maan alta tai amaranttihiutaleita. Kerron teille nyt yhden lähes kaikettomiin ruokavalioihin sopivan reseptin, jonka kaksi ainesosaa löytyy takuuvarmasti joka taloudesta! Itsetehty mikävain leivonnainen saa lähes aina hymyn kenentahansa syöjän huulille,  ja näillä saa sitä hymyä vielä isommaksi maidoton-viljaton-munaton-soijaton-kauraton-suklaaton-pähkinätön-sokeriton-ihmisen huulilla.

Kyllä, näistä ne keksit syntyvät.

Murskaa banaani kulhossa, sekoita joukkoon desi kookoshiutaleita. Pyörittele käsin pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa puoli tuntia uunin keskitasossa.

Jep, se oli siinä. Eivät nämä ole mitään Maailman maukkaimpien keksien kilpailuvoittajia, mutta herkullisia ovat. Nämä ovat tällä hetkellä yhdet minun lempparikekseistäni silloin, kun pitää ottaa huomioon ohjeen helppous, leipomiseen menevä aika ja ruokakaappien tyhjyys. Tuosta satsista tulee noin viisi keksiä, että siitä sitten ohjetta suurentamaan sen mukaan, aikooko itsekin uskaltaa maistaa keksejä vai vain syöttää niitä minulle :-)


P.s. Jos olet allergiatyyppi tai kaapistasi löytyy jostain muusta syystä psylliumia, voit laittaa teelusikallisen sitä taikinan sekaan. Näin kekseistä tulee kuohkeampia. Se ei kuitenkaan ole mikään välttämättömyys.

3 kommenttia :

  1. Kiitos pakko kokeilla mutta lisäisin hieman tummaa sokeria kun sokerihiiri olen. ja mikä tärkein pyörittele pellille käsissä eikä siinä leikkuulaudalla, jossa on leikattu vaikka leipää. Tämä ei ole kaikille ihan itsestään selvyys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumma sokeri sopinee oikein loistavasti näihin kekseihin! Laitoin ihan tarkoituksella niin vähän ainesosia tähän ohjeeseen kuin mahdollista, mutta kivaa lisää tuo varmasti myös esim. kuivatut marjat, kaakao/suklaa/carob ja loraus kookosöljyä (jos oma ruokavalio näitä sallii).

      Joo! Ehdottoman tärkeää kaikissa allergisille leivotuissa jutuissa on tietysti se, että ne tehdään puhtain käsin puhailla välineillä, kyllä!

      Poista
  2. Missä olet? Toivottavasti kaikki on hyvin..? :)

    VastaaPoista

Theme by: Pish and Posh Designs