Pages

Mitä niissä Michelin-paikoissa oikein syödään?

maanantai 26. syyskuuta 2016

Ruoka, ruoka, ruoka. Puhutaanko taas siitä? No, puhutaan nyt vähän eri tavalla. Meinaan kerron nyt, mihin meidän matkabudjettimme valui taas kerran tuolla parin viikon takaisella Prahan matkallamme. No, syömiseenhän se valui :-) Yksi matkan hauskimmista jutuistahan on tietysti suunnitella sitä, missä syödään ja odotella jo ruokapaikkoihin menoa ennen lentokoneeseen astumista!

Viime vuosina matkoilla ollessamme olemme panostaneet yhä enemmän ruokailuun. Olemme kahlanneet läpi monia Michelin-ravintoloita (ja Bib Gourmand -ravintoloita eli "pikku-Michelineitä") ihan amatöörimaistelijamielessä. On mahtava maistella sellaisia makuyhdistelmiä, joita ikinä kotona ei tulisi mieleen tehdä, ihastella todellisia taideteoksia lautasilla, arvailla annosten kehittelyprosesseja, ihmetellä ruuanlaiton taitavuusastetta ja nauttia täydellisesti yhteen mietityistä annoskokonaisuuksista. Niin, rehellisesti, kaikki ruuat, joita eteemme on kannettu, eivät ole meitä miellyttäneet, mutta aina olemme ennakkoluulottomasti kaikkea maistelleet ja ruokia hämmästelleet. Oli ruoka sitten omaan makuun juuri täydellisen mahtavaa tai vain adjektiivilla mielenkiintoinen kuvattava, joka ikinen ruokapaikka on ollut elämys sinänsä. Sellainen elämys, jota ei ole katunut. Ja sivuhuomautuksena: jos matkustellessa on epävarma esimerkiksi katukeittiöiden hygieenisyydestä ja ruuan laadusta, niin näissä tähtiravintoloissa on ihan varmasti ruoka niin puhdasta, laadukasta, tuoretta ja hygieenistä kuin mahdollista!

Monet tutut ovat matkojemme jälkeen kyselleet, että millaista se ruoka sitten Michelin-paikoissa oikeasti on? Onko se yhtä kaunista, kuin mainoskuvissa? Onko se maukasta? Onko se hintansa väärti? Tässä maistiaisia teillekin silmien kautta nautittavaksi meidän viimeisimmältä matkaltamme.

4 kommenttia :

  1. Kieltämättä hyvin herkullisen näköistä :3

    VastaaPoista
  2. Oi! Näitä katsellessa tuli kyllä vesi kielelle, ja NÄL-KÄ! :D Ois ihanaa päästä itsekin vielä maistelemaan ruokaa oikein Michel-ravintoloista! :)

    VastaaPoista

Theme by: Pish and Posh Designs