Pages

Minustako syvänmerensukeltaja ja lääkäri?

tiistai 29. marraskuuta 2016

Meillä oli lauantaina Kaksplussan verkostobloggaajien pikkujoulut, jossa höpöteltiin niitä näitä. Mutta siltikin taas kerran jäin miettimään, miten kivaa olisi, jos voisin tuntea nämä bloggaajakollegat entistäkin paremmin. Mielestäni aina on mielenkiintoista tietää, mikä kukin on ammatiltaan ja millä alalla hän toimii - kertoohan se edes jotakin henkilön intresseistä, elämänvalinnoista sekä vähän jopa onnenkantamuksista ja sattumuksista jokaisen omalla elämäntaipaleella. Siksi päätinkin kyhätä nyt pienimuotoisen blogihaasteen, johon toivon, että moni niin Kaksarin kuin muukin bloggaaja lähtisi mukaan! Sen sijaan, että jokainen kertoisi suoraan oman ammattinsa, olisi mielenkiintoista kuulla, missä ammatissa ei itse koskaan haluaisi toimia, ja tietenkin jotkut perustelut tälle. Mielestäni tämä kertoo ihmisestä yllättävän paljon! Itse listaan kymmenen ammattia, joten siitä saa jo monipuolisempaa kuvaa kuin yhdestä tai kahdesta nimetystä ammatista.

Minä en siis haluaisi koskaan olla...

Taksikuski. Vaikka osaankin ajaa autolla, en erityisesti pidä siitä. Se, mitä en osaa tehdä, niin on suunnistaminen. En todellakaan osaa ajaa uusissa paikoissa, ja joskus vieraissa paikoissa ajo (varsinkin kiljuva takapenkki mukana) saa minulle aikaan pienimuotoisen paniikkikohtauksen. Myös rekkakuski olisi ihan nou nou. En myöskään erityisesti tykkää istumisesta, joten autossa istuminen ammattina olisi ihan kaameaa minulle.

Poliisi. En yksinkertaisesti tiedä mitään seikkaa, mikä minua poliisin ammatissa kiinnostaisi.



Syvänemerensukeltaja. Omassa mökkijärvessä sukeltelu ja ulkomailla satunnainen snorklailu satumaisten korallien yllä on ihan jees, mutta sen syvemmälle en haluaisi mennä. Luulen, että siellä tulisi ahdistus, kammotus ja hätä.

Baarityöntekijä. En pidä kovasta metelistä pitkään jatkuneena (siis joo, lasten metelin siedän, mutta tässä puhun hallitsemattoman kovalla olevasta musiikista ja muusta samaan aikaan käynnissä olevasta monen ihmisen metelöinnistä). En myöskään kykenisi olemaan vilkkuvien valojen seassa koko työvuoroa. Enkä muutenkaan perusta yötöistä, jos saan valita päivätyön ja yötyön välillä. Drinkkien sekoittelu ei myöskään kiinnosta minua yhtään, joten... Ei kiitos baarille!

10 vuotta sitten baarielämä kiinnosti aika paljon enemmän kuin nykään, heh.

Sairaanhoitaja/lääkäri. En tykkää yhtään pistämisestä, verestä, haavoista, ruhjeista, vammoista, toisen kivun katsomisesta... Joten tämä on aika selkeä vastaus.

Tehdastyöntekijä. Tällä tarkoitan linjatyöskentelyä. Minun kauhuni. Pääni ei kestäisi linjatyöskentelyä vain käsillä tehtäen (ja vieläpä jos liikerata on koko ajan samanlainen), vaan vaatii ehdottomasti monipuolista aivotyöskentelyä työssä!

(Puhelin)myyjä. En erityisesti tykkää vieraiden ihmisten kanssa puhelimessa puhumisesta enkä ole muutenkaan myyjätyyppinen, joten tämä yhdistelmä olisi hirveä. Toki en menisi mihinkään kivijalkaliikkeeseenkään myymään yhtään mitään kovin vapaaehtoisesti. Ei ole minun juttuni.


Meikkaaja/kosmetologi/kampaaja. Tykkään kyllä itseäni meikata (silloin tällöin, kröhöm) ja laittaa hiuksia jne., mutta koen, että näihin ammatteihin tarvitaan se jokin tatsi, jotta niissä olisi tosi hyvä, ja en koe, että minulla semmoista tatsia/taitoa olisi ollenkaan. Ja luonnollisesti haluan olla töissäni hyvä! Toki myös jatkuva kemikaalikuorma mietityttäisi näissä ammateissa toimiessa.

Pankki/tilitoimistovirkailija. Luvut ovat minulle vain keino johonkin, välttämätön paha. Lähtökohtaisesti en pidä matematiikasta, enkä ikinä haluaisi ammattia, joka siihen liittyisi päivittäisissä työtehtävissä.

Eläintenhoitaja. Yleisesti ottaen eläimet ovat kivoja ja ihania. Mutta minulla on silti jokin sisäsyntyinen pelko lähes kaikkia eläimiä kohtaan, enkä voisi kuvitella rapsuttelevani strutseja ja karhuja jossakin eläintarhoissa.



Omasta ammatistani en ole blogissa juuri kirjoitellut, enkä koe sitä kovin luontevaksi aiheeksi täällä kirjoitellakaan, mutta sen verran tähän postaukseen se liittyy, että kerronpa nyt olevani Yhteiskuntatieteiden maisteri ja työskenteleväni sosiaalialalla kuntoutuspuolella. Onneksi se ei liippaa mitään ylläolevaa ammattia, joten harha-askeleita en ole nuoruudessani ammatin suhteen ottanut :-D

Nyt sitten onkin teidän vuoronne! Tehkää oma listanne ja vinkatkaa siitä minulle - luen mielelläni muidenkin ammattipostaukset! :-)

6 kommenttia :

  1. Ai kauheeta, tää onkin aika paha, pistän heti luonnoksiin :D sulla on kyllä selkeät nuo miksi ei mutta itestäni en ookaan niin varma 🙈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, saat sitten vähän miettimistyötä eka :-D Mulla nämä olivat tosiaan aika selkeät valinnat :-)

      Poista
  2. Laitetaan tulemaan, kun ehditään! :) Olenkin yhden pääammateistani tuonut hyvinkin esille, mutta ehkä voisin lopussa paljastaa muutkin työni, joita samalla teen.

    VastaaPoista
  3. Ihana tää sun haaste! Täytyykin tässä joulun alla tämä ottaa työn alle. Kiva saada muitakin juttuja blogiin kuin pelkkä joulu. :D

    Mutta mun blogissa sua odottaisi jouluaiheinen haaste. Toivon, että otat haasteen vastaan. <3

    VastaaPoista

Theme by: Pish and Posh Designs